|

Buhari’ye son görev

Zeytinburnu’nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden muhalif Özbek lider Abdullah Buhari, Fatih Camii’nde çok sayıda Özbek vatandaşın katıldığı cenaze namazından sonra Eyüp'de toprağa verildi. Buhari’nin eşi tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:07 - 12/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Zeytinburnu’nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden muhalif Özbek lider Abdullah Buhari (38) çok sayıda Özbek vatandaşının katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri tamamlanan Buhari’nin naaşı, önce saldırıya uğradığı Zeytinburnu’ndaki dernek binasına, sonrasında da Fatih Camisi’ne götürüldü. Buhari cuma namazına müteakip Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.


EŞİ TABUTA SARILDI

Cenaze namazına İstanbul’da yaşayan çok sayıda Özbek vatandaşı ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Buhari’nin yakınları ve öğrencileri katıldı. Yurdışından gelen Buhari’nin eşi cenaze töreni sırasında tabutun başından ayrılmayarak gözyaşı döktü. Bu arada, cami duvarına asılan “İslam düşmanı Kerimov döktüğü kanda boğulacak” afişi dikkat çekti.


SALDIRILAR KINANDI

Cenaze sonrası camiden ayrılmayan Özbek vatandaşlar dua ederek, suikasti protesto ettiler. Aralarında kadınların da yer aldığı vatandaşlar Mısır'ın darbeyle görevden uzaklaştırılan lideri Muhammed Mursi destek sloganları atarken,  darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi de protesto etti. Buhari, iki gün önce silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Katil zanlısı, Çeçenistan uyruklu Zelimkhan Makhtiev, Başakşehir’de yakalanarak tutuklanmıştı.

#zeytinburnu
#silahlı saldırı
#abdullah buhari
9 yıl önce