|

Bukart''ına servet yükledi

Bursa''da liseli Koray''ın Bukart''ına yanlışlıkla 436 bin liralık kontör yüklendi. Kartını görevlilere veren öğrenciye, İstanbul''a gidiş dönüş deniz uçağı bileti hediye edildi

İha
00:00 - 6/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 5/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Bukart''ına servet yükledi
Bukart''ına servet yükledi

Bursa''da bir öğrencinin metro ve belediye otobüslerinde yolculuk için kullanılan Bukart''ına yanlışlıkla servet yüklendi. 436 bin liralık kontörü görünce gözlerine inanamayan öğrenci, kartını görevlilere teslim etti. Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Koray Coşar, her ay rutin olarak 70 lira yükleme yaparak yolculuk yaptığı Burkart''ını son bindiği belediye otobüsünün cihazına okuttuğunda gözlerine inanamadı. Coşar, ekranda limitinin 436 bin lira yazdığını görünce şoke oldu. Kartında yarım milyona yakın para olduğunu gören Koray Coşar, bir yanlışlık yapıldığını anlayıp durumu babası Güven Coşar''a haber verdi. Dürüst öğrenci, yanlışlıkla 436 bin lira yüklenen Bukart''ını babasıyla birlikte BURULAŞ Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürü Nur Köse''ye teslim etti. Coşar, ''Sabah okula gitmek için evden çıktım. Otobüse binip öğrenci kartımı otobüsün cihazına bastım. Ekranda çıkan limiti gördüğümde gözlerime inanamadım. Bu parayı kullanmanın yanlış olacağını düşünüp yetkililere iade etmeye karar verdim. Kartı arkadaşlarıma gösterdiğimde kimse inanmadı'' dedi.

İFTİHAR EDİYORUM

Liseli gencin babası Güven Coşar da ''Oğlumla iftihar ediyorum. Çok yardımsever ve dürüsttür. Doğru bir davranış sergileyerek kartına yanlışlıkla yüklenen 436 bin liranın geri iade edilmesini sağladı'' dedi. BURULAŞ Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkci, kartını teslim eden Koray Coşar''a teşekkür edip, İstanbul''a gidiş dönüş deniz uçağı bileti hediye etti.


11 yıl önce