|

Bunlar ezan bayrak düşmanı

Adana, Mersin ve İskenderun’da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP tarihinin ezan ve cami konusunda hoyratlıkla dolu olduğunu söyledi. Erdoğan tepkisini şu sözlerle gösterdi: Taksim’deki hadise gerçekten ibretliktir. Ezana sahip çıkmayanlar Allah korusun düşman kapımıza dayandığında tıpkı 15 Temmuz’da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Bu ülkede millet, bayrak, ezan, vatan ve devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:09 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İstanbul-Taksim’de toplananların Ağa Camii’nde ezan okunurken ıslıklarla yaptığı skandal eylem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü mitinglerinin gündemindeydi.

31 Mart yerel seçim kampanyasına sırasıyla Adana, Mersin ve İskenderun ve Belen’de devam eden Erdoğan, “Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. O güruhun, ezanı Muhammediye’ye ıslıklarla, sloganlarla yaptıkları saygısızlığı herhalde gördünüz değil mi? Bu CHP zihniyetinin tarihi, ezan ve cami konusunda zaten bu tür hoyratlıklarla doludur ama Taksim’deki hadise gerçekten ibretliktir” dedi. Bu olayın görüntülerini alana kurulan dev ekrandan izleten Erdoğan, “Aynı toplantıda sergilenen ve kadınlara en büyük hakaret olarak gördüğüm diğer rezillikleri bir kenara bırakıyorum. Sadece ezana yapılan saygısızlık bu seçimlerin aslında ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor” ifadelerini kullandı.


İŞGALCİLERİ ALKIŞLARLAR

31 Mart’ta meseleyi basitleştirmeye çalışanların asıl niyetlerini bu tür görüntülerle ortaya serdiğini anlatan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde sokaktaki tankları alkışlayanları hatırlatarak şöyle konuştu: “Ezana sahip çıkmayanlar Allah korusun yarın bir gün düşman kapımıza dayandığında tıpkı 15 Temmuz’da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Ülkemizde bayrağa tahammülü olmayanlarla ezana tahammülü olmayanların ittifakıyla girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bölücü örgütten emir alan partinin bayrağımıza tahammülsüzlüğünü, mitinglerinden kongrelerine kadar sayısız örneğine şahit olduk. Daha da ötesi bayrağımızı yıkmaya, yakmaya çalışanları, gönderden indirmeye kalkanları gördük. Milletimiz her seferinde bunlara derslerini vermesine rağmen bayrak düşmanları hâlâ aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor.”

DÖRTLÜ ÇETE BUNA ORTAK

“İstiklalimize ve istikbalimize saldırıyorlar. Bunun için kimi yerde gizli kimi yerde açık ittifaklar kuruyorlar. Şu anda CHP kiminle ortak, HDP ile. Onun yanında sözde İYİ Parti, başka Saadet, dörtlü bir çete, bunlara ortak oldular. İşte asıl kimlikleri bunların bayrak düşmanlığı. Bayraklarımızı nasıl yakıyorlar görüyorsunuz.
Bu Bay Kemal, Avrupa’da yaptığı ziyarette maalesef Alman Parlamentosunda YPG paçavrasını çıkarıp gösteren kadınla yan yana fotoğraf veriyor.
Ezana hürmet etmeyen bayrağa hürmet etmeyen, ezana saygısı olmayanın bu millete de saygısı olmaz, ezana sahip çıkmayan bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar, bu ülkenin ve milletin hiçbir çıkarına da sahip çıkmazlar. Çünkü bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller.”

SONUNA KADAR MÜCADELE

“İster PKK olsun ister FETÖ isterse şu veya bu güç hiç fark etmez, özgürlüğümüzün sembolü bayrağımıza göz dikenlere karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu ülkede millet, bayrak, ezan, vatan ve devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. İnşallah 31 Mart’ta milletimiz bunlara hak ettikleri dersi sandıkta verecektir.”


Hepsi 31 Mart’ı bekliyor

Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlerin sırtını kime yaslarla yaslasın yargıya hesap verdiğini vurgulayan Erdoğan, “Pensilvanya’daki şarlatanın parmağında oynattığı kuklalarına rağmen, koro halinde bize iftira atan Kandil’in mızıkacılarına rağmen bu ülkede adaleti muhakkak tecelli ettireceğiz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin tökezlemesini isteyenlerin 31 Mart’ı nasıl beklediğini de şöyle anlattı: “Suriye ile ilgili hesapları olanlar, terör örgütleriyle içli dışlı olanlar, 31 Mart’ı bekliyor. 40 yıl boyunca FETÖ’yü besleyip, büyütüp, sonra da üzerimize salanlar 31 Mart’ı bekliyor. 15 Temmuz gecesi hevesleri kursaklarında kalanlar 31 Mart’ı bekliyor.
Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki enerji pastasından uzakta tutmak isteyenler 31 Mart’ı bekliyor. Güney sınırımızda terör devleti kurmak isteyenler 31 Mart’ı bekliyor. Filistin’e, Gazze’ye, Kudüs’e, Yemen’e, Balkanlar’a, Türkistan’a kol kanat germemizden rahatsız olanlar 31 Mart’ı bekliyor. Ağustos ayında kur, faiz, enflasyon silahını çekenler 31 Mart’ı bekliyor.
Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de inlerini başlarına geçirdiklerimiz umutla 31 Mart’ı bekliyor. Bütün umutlarını Türkiye’nin ekonomik, askeri, siyasi, diplomatik olarak tökezlemesine bağlayanlar dört gözle 31 Mart’ın gelmesini bekliyor.”

İlk hedef Münbiç

  • Erdoğan, İskenderun Anıt Alanı’ndaki konuşmasında Suriye kuzeyine yönelik operasyon mesajı verdi. ABD destekli PKK’nın işgalindeki Münbiç ve Fırat’ın doğusunun teröristlerden temizleneceğini vurgulayan Erdoğan, “
    Suriye’nin kuzeyinde ülkemiz karşıtı bir terör koridorunun oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz. Zulümden kaçan muhacirleri düşmanlaştırıp PYD’nin avukatlığını yapan CHP’nin başındaki o zata rağmen inşallah Suriyeli kardeşlerimizin huzur içinde evlerine dönebileceği güvenli bölgeyi tesis edeceğiz. Afrin’de hezimete uğrattıklarımız gibi Münbiç’ten başlayarak güney sınırımız boyunca da bunlara hadlerini bildireceğiz. Suriye’den Irak’a kadar ülkemize oynanan her oyunu sahada bozacağız
    ” dedi.

CHP’ye bu zulüm artık yeter

İstasyon Meydanı’ndaki konuşmasında Adana Şehir Hastanesinin görüntülerini vatandaşlara izleten Erdoğan, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde hastanelerde yaşananlara ve Kılıçdaroğlu’nun o dönem yaptığı açıklamalara ilişkin görüntüleri de seyrettirdi. Erdoğan, “
(Kılıçdaroğlu) Ne diyor? ‘10 yıl önce SSK hastaneleri bugünden daha iyiydi.’ Durma orada niye duruyorsun? Çek git o zaman. Ama böyle bir kişilik yok. Kimlik sıkıntısı var. Şimdi ne yaptı? Dokuz kez seçime girdi hep kaybetti, aynen orada olduğu gibi bırakamıyor. Bırak git, bu CHP’ye bu zulüm yeter artık
” diye konuştu. Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin yakın tarihine bakıldığında hep iki zihniyetin varlığının görüleceğine işaret ederek, “Birincisi, kendi kişisel ve zümre çıkarı için çalışan, milleti umursamayan o tek parti dönemi, yani CHP zihniyeti. Tek parti devrinden kalan bu kafanın hak ve özgürlük diye bir derdi yok. İkincisi ise milleti, vatanı düşünen, işte o da Demokrat Parti ile başladı ve şimdi de aynen bizlerle devam ediyor” açıklaması yaptı.

Cumhur İttifakı’nı 3-5 belediye için kurmadık

Seçime Cumhur İttifakı olarak girdiklerini hatırlatan Erdoğan, “
Cumhur İttifakı olarak giriyoruz, zillet ittifakı olarak değil, illet ittifakı olarak değil. AK Parti ve MHP olarak el ele, gönül gönüle, pazara kadar değil mezara kadar bu yoldayız inşallah
” dedi.

Cumhur İttifakı’nın günübirlik çıkar ittifakı olmadığını dile getiren Erdoğan, İttifak’ın 3-5 belediye daha fazla kazanmak için kurulmadığını belirtti. Cumhur İttifakının 15 Temmuz günü darbecilerin karşısında verilen mücadele sırasında sokaklarda, meydanlarda kurulduğunu vurgulayan Erdoğan, ittifakın temelinin o gece atıldığını söyledi. İskenderun mitinginin ardından Belen ilçesine geçen Erdoğan, Belen Cumhur İttifakı Seçim Bürosu’nu ziyaret etti.

İçinizde bölünmeyin

Burada toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan şunları kaydetti: “
31 Mart akşamı da ben Belen’i de takip edeceğim. Bakalım Belen’de ne olacak? Şimdi benim sizden bir ricam var, MHP’li kardeşlerim aman kendi içinizde bölünmeyeceksiniz. AK Partili kardeşlerim kendi içinizde sakın bölünmeyeceksiniz ve konsolide olacaksınız, bir, beraber olacaksınız çünkü cumhur olmak budur
#Recep Tayyip Erdoğan
#Adana
#Mersin
#İskenderun
#Taksim
#CHP
5 yıl önce