|

Bush'tan Haçlı Seferi özrü

Amerika Başkanı George Bush'un 'Haçlı Seferi' deyimini kullandığı için pişman olduğu belirtildi

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2001 Thursday
Güncelleme: 16:22 - 17/05/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD Başkanı George Bush'un, terörizmle mücadeleyi anlatırken, dinler savaşına işaret eden ve "cihad" anlamına da gelen "Haçlı Seferi" deyimini kullandığına pişman olduğu belirtildi. Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, Başkan Bush'un, "Haçlı Seferi" sözüyle, terörizmle mücadelenin çok geniş çaplı bir dava olduğunu anlatmaya çalıştığını söyledi.

'Büyük dava' demek istemiş

Fleischer, Bush'un, iletmeye çalıştığı mesajla kimseyi incitmek istemediğini ve sözcüğün İngilizce anlayış çerçevesinde, "büyük dava" anlamında kullanıldığını vurgulayarak, insanlara yanlış bir mesaj ulaştıysa, Bush'un üzüntü duyacağını belirtti. Bush, pazar günü gazetecilere açıklamasında, "bu Haçlı Seferi, terörizme karşı savaş, zaman alacak" demişti. Bu arada ABD Savunma Bakanlığı`na geçen hafta düzenlenen saldırının yol açtığı hasarın onarımının 520 milyon dolara mal olacağı bildirildi. Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Pentagon`un saldırıda çöken iki bitişik bölümündeki ilk çalışmalar için İngiliz mühendislik şirketi AMEC`e 25 milyon dolar ödendiği belirtildi.

Binlerce kişi işten çıkarılıyor

Öte yandan terörist saldırıların ardından United Airlines şirketinin 20 bin kişiyi işten çıkaracağı bildirildi. CNN'e açıklama yapan bir şirket yetkilisi, bu bilgiyi doğrulamayarak, şu an için bir yorumda bulunmayacağını belirtti. ABD'nin önde gelen havayolları firmalarından US Airways Group da daha önce 11 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Boeing şirketi de, terörist saldırılar nedeniyle 20 ila 30 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

'Saldırının arkasında devletler var'
ABD Adalet Bakanı John Ashcroft, Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon karargahına saldıranların, "yabancı hükümet veya hükümetlerden destek aldıklarının aşikar olduğunu" bildirdi. Ashcroft, yaptığı açıklamada, "Teröristlere yataklık eden, himaye eden, destek sağlayan yabancı hükümetler şunu çok iyi bilmeliler ki, ABD buna tahammül göstermeyecektir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 years ago