|

Büyükanıt ve İlker Başbuğ bugün ifade için Silivri'de

"Balyoz" davasi kapsaminda eski Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Büyükanit, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Bekir Kalyoncu ve emekli Korgeneral Köksal Karabay, tanik sifatiyla ifade vermek üzere Silivri Cezaevine geldi.

00:00 - 2/03/2012 Cuma
Güncelleme: 09:34 - 2/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Büyükanıt ve İlker Başbuğ bugün ifade için Silivri
Büyükanıt ve İlker Başbuğ bugün ifade için Silivri

"Balyoz Plani" iddialarina iliskin 249'u tutuklu 365 sanigin yargilandigi davaya taniklarin dinlenilmesi ile devam edilecek. Davanin bugün görülecek 81. celsesinde Jandarma Genel Komutani Orgeneral Bekir Kalyoncu ile eski Genelkurmay Baskanlari Yasar Büyükanit ve Ilker Basbug tanik olarak dinlenecek.

Istanbul 10. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasinin 15 Subat'taki oturumunda mahkeme heyeti Kalyoncu, Büyükanit ve Basbug'un tanik olarak dinlenilmesine karar vermisti. Davanin bugün görülecek 81. celsesinin ögleden önce yapilacak oturumunda Jandarma Genel Komutani Orgeneral Bekir Kalyoncu, eski Genelkurmay Baskani emekli Orgeneral Yasar Büyükanit ve emekli Korgeneral Köksal Karabay tanik olarak dinlenecek. Davanin ögleden sonra görülecek oturumunda ise Internet Andici davasi kapsaminda tutuklu

bulunan eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug ve Tuggeneral Levent Gözkaya tanik sifati ile ifade verecek.

Mahkeme heyeti, Kalyoncu, Büyükanit ve Karabay'i 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanliginca yapilan dava konusu plan seminerine iliskin düzenlenen Genelkurmay Bakanligi sonuç raporunda imzalari bulunmasi, Basbug ve Gözkaya'yi ise Ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzalarinin bulunmasindan ötürü tanik sifatiyla ifadeye çagirmisti.

Öte yandan, davanin baslamasindan önce Bekir Kalyoncu ile Yasar Büyükanit ve Köksal Karabay Silivri Infaz Kurumlari Yerleskesi'ne geldi. Basin mensuplari tarafindan görüntülenemeyen Kalyoncu, Büyükanit ve Karabay'in cezaevinin arka kapilarindan içeri giris yaptiklari ögrenildi.

12 yıl önce