|

ByLock yetmemiş!

FETÖ’nün TSK içindeki operasyonel hatlarına ilişkin soruşturmada, birçok jandarma personelinin hem ByLock hem operasyonel hat kullandığı ortaya çıkarıldı. Bunlarında arasında MİT tırlarını durduran bazı astsubaylara, subay olma yolunu açan eski albay Aziz Altıntepe de bulunuyor.

Osman Özgan
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 06:55 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Birçok jandarma personelinin hem ByLock hem operasyonel hat kullandığı ortaya çıkarıldı.
Birçok jandarma personelinin hem ByLock hem operasyonel hat kullandığı ortaya çıkarıldı.

Ankara Başsavcılığınca örgütün jandarma yapılanmasına yönelik yürütülen "operasyonel hat" soruşturması kapsamında yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Mahrem imamlar ile operasyonel hatlardan irtibat sağladığı belirlenen birçok örgüt üyesi jandarma personelinin FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock'u da kullandığı tespit edildi.

KUMPASI KATILANLARI SINAVDAN GEÇİRMİŞ

FETÖ'ye yönelik soruşturmalarda, örgütün en büyük kumpaslarından birisi olan Adana'daki MİT tırlarının durdurulması olayında rol alan bazı astsubaylara, sınavda başarısız olmasına rağmen başarılı olmuş gibi gösterilerek subaylık hakkı verildiği tespit edildi. Mülakat sınavında heyet başkanının ise eski jandarma kurmay albay Aziz Altıntepe olduğu belirlendi. ByLock kullanıcısı olan Altıntepe'nin, operasyonel hatlardan birçok mahrem imam irtibatı tespit edildi.

İKİ FARKLI İSME KAYITLI

Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında görevli iken 15 Temmuz sonrası ihraç edilen Altıntepe'nin 2 farklı kişi adına kayıtlı hat kullandığı belirlenirken, irtibatlı olduğu mahrem imamların da operasyonel hat kullandığı anlaşıldı.

MİT'Çİ DE GÖRÜŞMÜŞ

Jandarma yarbay rütbesinde MİT Müşterek İstihbarat Analiz Merkezi'nde görev yaparken 15 Temmuz gecesi Jandarma Okullar Komutanlığı'na geldiği ve burada darbe faaliyetlerine katıldığı belirlenen Hacı Akyel'in de örgütsel görüşmeleri hem ByLock hem de operasyonel hatlardan gerçekleştirdiği belirlendi.

ÇARK EDEN DE ÇIKTI

Soruşturmaya takılan bir diğer isim ise eski Ankara Jandarma Komutanlığı'nda İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Erdal Karlıdağ oldu. İtirafçı olarak, "Bu darbeyi organize eden FETÖ'dür" diyen ancak dava aşamasında çark ederek inkar yoluna başvuran Karlıdağ'ın operasyonel hat kullandığı tespit edildi. 15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığı'nda Plan Şube Müdürü olarak görev yapmaktayken ihraç edilen eski jandarma kurmay yarbay Erdoğan Çiçek'in de hem ByLock hem de operasyonel hat kullandığı belirlendi.

#FETÖ
#ByLock
6 yıl önce