|

Çağlayan, Hollanda'lı Bakanla görüştü

Devlet Bakanı Çağlayan, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Heemskerk ile görüştü

Aa
00:00 - 15/12/2009 Salı
Güncelleme: 23:31 - 15/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Çağlayan, Hollanda'lı Bakanla görüştü
Çağlayan, Hollanda'lı Bakanla görüştü

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk ile görüştü.

İki bakan, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Çağlayan, görüşmede, iki ülke arasında ortaklık yapılabilecek alanların değerlendirildiğini bildirdi.

Çağlayan, görüşmede, ticareti artıracak olan Yatırımların Korunması ve Teşviki Anlaşması'nın bir an önce yenilenmesinin taahhüt edildiğini belirterek, yine yatırımcılar açısından önemli bir unsur olan Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması'nın da revize edileceğinin konuşulduğunu söyledi. Çağlayan, 'Bu görüşmelerde heyetler son aşamaya gelmiş durumda' dedi.

Türk işadamlarına vize konusunda gerekli desteğin sağlanmasını istediklerini ifade eden Çağlayan, 'Geçen yıl turuncu halı uygulaması başlatmışlardı. Bunun daha yaygınlaştırılmasını ilk gelenlere de uygulanmasını talep ettik' diye konuştu.

Çağlayan, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Heemskerk'den, Türk vatandaşı Metin Aydın'ın kaybolmasıyla ilgili yardım istediklerini de anlattı.

Heemskerk de iki ülke arasındaki ticaret hacminin krizden sonra artacağını umduklarını kaydederken, en hızlı gelişmekte olan ülkeleri temsil eden ve BRIC olarak adlandırılan ülkelere 'T' harfinin de eklenmesi gerektiğini bildirdi. Heemskerk, Türkiye'nin dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu dile getirdi.


14 yıl önce