|

Çağrı Heyeti’nden kurultay çağrısı

Çağrı Heyeti, MHP Genel Merkezi’nin korsan olarak nitelediği kurultayın yarın yapılacağını açıkladı. Heyet sözcüsü Ayhan Erel, “Mahkemenin verdiği yetkiyi kullanıp kurultayı yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:46 - 17/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

MHP Çağrı Heyeti, yarın Ankara'da düzenlenmesi planlanan olağanüstü tüzük kurultayının yapılacağını ve bütün çalışmaların tamamlandığını açıkladı.



Çağrı Heyeti sözcüsü Ayhan Erel, “Bu, mahkemenin bize vermiş olduğu yetkidir. Biz de bu yetkiyi yerine getirip kurultayı yapacağız” dedi. Erel, “MHP Genel Merkez'ini mahkeme kararı doğrultusunda verilen görev çerçevesinde bir kez daha kongreye davet etmeyi uygun görüyoruz” çağrısı yaptı. Erel, “MHP Olağanüstü Büyük Kongresi'nin icrası için bizler görevlendirildik.



BAŞKA SEÇENEK YOK


Bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı ve kesinleşti. Tek yetkili organ Çağrı Heyeti 19 Haziran'da kongrenin yapılması kararına varmış ve çalışmalar yapılmıştır. Bu kararı darbe ya da korsan olarak değerlendirmek, yargının kararını görmezden gelmektir” dedi.


Erel, “Çağrı Heyeti olarak kongreyi yapmaktan başka seçenek yoktur ancak genel merkezimizle diyaloğa açık olduğumuzu belirtirim. 19 Haziran'da yapılacak kongre, düzenli bir şekilde icra edilecektir. Her türlü cetvel hazırlanmış ve delegelerimize bunlar iletilmiştir” diyerek, MHP lideri Devlet Bahçeli katılmasa dahi kurultayın yapılacağını belirtti.  ANKARA


#Çağrı Heyeti
#Ayhan Erel
8 yıl önce