|

Çanakkale'de termik santralde yangın

Çanakkale'nin Çan ilçesinde termik santralde yangın çıktı. Olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına alırken, dumandan etkilenen iki işçi hastaneye kaldırıldı.

Yeni Şafak
13:30 - 18/09/2018 Tuesday
Güncelleme: 14:43 - 18/09/2018 Tuesday
AA
Çan'daki termik santralde çıkan yangın kontrol altına alındı.
Çan'daki termik santralde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Çanakkele’nin Çan ilçesindeki bir termik santralde patlama olurken, ardından yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen santralde patlama oldu. 330 magavat gücünde, yerli kömürle çalışan ODAS Can 2 Termik Santrali’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı patlama oldu. Patlamanın ardından termik santralde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma, UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi. Kömür bandında yangın çıktığı, ilk belirlemelere göre 6 kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Belediye başkanın açıklama

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçede faaliyet gösteren termik santralde patlama olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyledi.

Bu bilgi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, sağlık ve belediye ekibinin sevk edildiğini belirten Kuzu, şunları kaydetti:

  • "Bize gelen ilk bilgi de termik santralde bir patlama olduğu yönündeydi. Ekiplerimizin olay yerinde yaptığı incelemede yaşanan olayın kömür aktarım bandında meydana gelen yangınla alakalı olduğunu öğrendik. Şu anda Çan Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarına başlayacaklar."

Kuzu, dumandan etkilendiklerini öğrendikleri iki işçinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini verdi.

#Çan
#Çanakkale
6 years ago