|

Çantacı yabancı bankalar doldur-boşalt yapıyor

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Boydak, Türkiye'de organizasyonu olmayan, yurt dışında yerleşik bir çok bankanın Türkiye'de kredi kullandırdığını belirterek, 'Bu çantacı bankacılar doldur-boşalt yapıyor. Bunlara ne munzam karşılık, ne kredi sınırlaması var' dedi

Tuğba Özbilir
00:00 - 16/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:00 - 15/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
Çantacı yabancı bankalar  doldur-boşalt yapıyor
Çantacı yabancı bankalar doldur-boşalt yapıyor

Albaraka'nın 113. şubesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde açıldı. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de katılım bankalarının önemli ihtiyaca cevap verdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin özel sektör eliyle büyüdüğünü, büyüme için fona gerek olduğunu, fon desteğinin de bankalar tarafından sağlandığını söyledi.

ONLARI ÖDÜLLENDİRDİK

Boydak, ekonominin soğutulması yönünde alınan kararlara işaret ederek, şöyle konuştu: “ Türkiye'de organizasyonu olmayan, ama yurt dışında yerleşik dünya çapındaki birçok banka Türkiye'deki firmalarımıza kredi kullandırabiliyorlar veya firmalarımız oralara başvuru yaparak kredi kullanabiliyorlar. Bunlar çantacı bankacılar... Doldur, boşalt yapıyorlar. Bunlara ne munzam karşılık, ne kredi sınırlaması var. Türkiye'de herhangi bir ofisi yok, genel müdürlüğü yok, bölge müdürlüğü yok, ama direkt müşterilerle temas kurmak suretiyle kredi kullandırabiliyorlar diye biliyorum. Mustafa Boydak, 'Bu tarafı kontrol altında tutarken, Türkiye'de herhangi bir risk almamış bankacıları daha mı büyütüyoruz? Onlara ödül mü veriyoruz?”




13 yıl önce