|

Cartwright: Birlikte çalışıyoruz

Aa
00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 20:57 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Cartwright: Birlikte çalışıyoruz
Cartwright: Birlikte çalışıyoruz

ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright, Türkiye ile ABD'nin Irak sınırının güvenli olması için birlikte çalıştığını ve sınırın güvenliği için kaydedilen ilerlemeden memnun olduklarını söyledi.

Orgeneral Cartwright, ABD'nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Cartwright, "terör örgütü PKK ile bağlantılı İran'daki terör örgütü Pejak'la ABD'nin ilişkisi olduğu iddialarının hatırlatılması ve bu konunun Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile yaptığı görüşmede gündeme gelip gelmediğinin" sorulması üzerine, "Bizim ilişkimizi, Türkiye-Irak sınırında yaptığımız çalışmaları ve bu konuda katettiğimiz ilerlemeyi konuştuk. Türk-Irak sınırının güvenli olması için ortaklar olarak birlikte çalışıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili katedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Orgeneral Cartwright, aynı görüş ve ideallerin paylaşıldığından emin olmak için tüm çalışmaları görüşmede gözden geçirdiklerini kaydetti. Orgeneral Cartwright, Orgeneral Saygun'la yaptığı görüşmeden memnuniyet ve kendisiyle zaman geçirmiş olmaktan onur duyduğunu da dile getirdi. Bu arada, Orgeneral Cartwright'ın açıklamasının ardından ABD Büyükelçiliği yetkilileri, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın bu hafta yaptığı yaptığı ve ülkesinin Pejak'a destek vermediği, Pejak ile ilişkisi olmadığına ilişkin açıklamasını hatırlattılar.



16 yıl önce