|

Çatışmalar yüzünden 'Ankara' Misrata'ya 25 mil açıkta bekliyor

İzmir'den Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götüren Ankara feribotu çatışmaların devam etmesi nedeniyle Misrata Limanı'nın 25 mil açığında bekliyor

Aa
00:00 - 31/03/2011 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 31/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Çatışmalar yüzünden 'Ankara' Misrata'ya 25 mil açı
Çatışmalar yüzünden 'Ankara' Misrata'ya 25 mil açı

Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere, cumartesi gece yarısı İzmir'in Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ankara Feribotu, halen Misrata Limanı'nın 25 mil açığında bekletiliyor. Ankara Feribotuna Misrata Limanı'ndan gelen bir Libyalı kılavuz kaptan, Misrata'daki çatışmaların ve bombalamanın halen devam ettiğini, limanda yaklaşık 200 yaralı bulunduğunu belirterek, Ankara Feribotu'ndan bu yaralıları almasını istedi. Limanda tek doktor bulunduğunu dile getiren kılavuz kaptan, onun da yaralılara yetişemediğini kaydetti.

YAKLAŞAMAYIZ

Gemideki sağlık ekibinin sorumlusu, Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu, Türk Hükümeti'nin aldığı karar doğrultusunda, limandaki çatışmalar devam ettiği sürece limana yanaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, 'Liman güvenlikli olmadığı için yanaşamıyoruz. Ama yaralıların gemiye bir şekilde ulaştırılmasını sağlarsanız, onları açıkta alabiliriz' dedi. Doç. Dr. Kabukçuoğlu, geminin 25 mil açıkta olduğunu hatırlatarak, '10 mil açığa kadar yanaşabilir ve yaralıları oradan teslim alabiliriz. Ama bu bizim kendi başımıza verebileceğimiz karar değil. Bu öneriyi Sağlık Bakanlığına ilettik” dedi.


15 sağlık görevlisi 3 ambulans

Cumartesi gece yarısı Çeşme limanından yola çıkan Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanına götürmüş, dün öğlen saatlerinde limana 6,5 mil yaklaşan feribot, limanda çatışma olduğu için, güvenlik gerekçesiyle NATO gemileri tarafından açığa çekilmişti.



13 yıl önce