|

Çavuşoğlu, Buzek ile görüştü

Aa
00:00 - 8/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 21:37 - 8/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Çavuşoğlu, Buzek ile görüştü
Çavuşoğlu, Buzek ile görüştü

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) ve AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek ile görüştü.

Görüşmede, AKPM ve Avrupa Parlamentosu arasındaki kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi konusu ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Çavuşoğlu, bugün Avrupa Parlamentosu'ndaki ziyaretleri çerçevesinde, Sosyalist Grup Başkanı Martin Schultz ve Liberal Grup Başkanı Graham Watson ile bir araya geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Avrupa Parlamentosu'ndaki Hristiyan Grup Başkanı Joseph Daul ve Yeşil Grup Başkanı Daniel Cohn-Bendit ile görüşecek.

Çavuşoğlu, Ocak ayında, iki yıllığına AKPM başkanlık görevine seçilmişti.


'BİR TÜRK MİLLETVEKİLİNİN AKPM BAŞKANI OLMASI İLİŞKİLER AÇISINDAN ÖNEMLİ'

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek, AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevine seçilmesinin Türkiye-AB ilişkileri açısından da önem taşıdığını söyledi.

Buzek, Avrupa Parlamentosu'ndaki makamında, Ocak ayında AKPM Başkanlık görevine seçilen Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı, ilk defa bir Türk milletvekilinin bu göreve seçilmesinin önemine değindi ve AP'deki Türk dostlarının bu seçimden büyük memnunluk duyduğunu ifade etti.

A.A muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre Buzek, 'AP'deki Türk dostlarının, Çavuşoğlu'nun bu göreve seçilmesinin, AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağı' yönündeki görüşünü dile getirdi.

Bu görüşlerin, Çavuşoğlu'nun AP'de Türkiye'nin AB üyelik sürecini destekleyen Sosyalist Grup Başkanı Martin Schultz ve Liberal grubun etkili ismi Graham Watson ile yaptığı görüşmelerde de dile getirildiği öğrenildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, yarının gündeminde olmasına rağmen, bu akşam ayrıca Avrupa Parlamentosu'nda en fazla sandalyeye sahip Hristiyan Grup Başkanı Joseph Daul ile görüştü.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nun yaptığı temaslarda ayrıca, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu arasındaki kurumsal ilişkinin geliştirilmesi de ayrıntılı bir şekilde gündeme geldi.

Çavuşoğlu yarın, Yeşil Grup Başkanı Daniel Cohn-Bendit ile görüşecek.


14 yıl önce