|

Çavuşoğlu Katar'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Katar’a gidecek. Çavuşoğlu dün Burundi Dışişleri Bakanı Alain Aime ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Katar ziyaretine kendisinin de katılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:29 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Katar’la ilgili bir soru üzerine Çavuşoğlu, bugün önce Katar’a gideceğini, ardından Suudi Arabistan’a gidebileceğini söyledi. Çavuşoğlu özetle şunları kaydetti:

SUÇLAMALARI GÖRMELİYİZ

Bunun çözülmesi lazım. Özellikle Ramazan ayında insanların temel ihtiyaçlarına yönelik ambargolar açıklanınca herkes de büyük rahatsızlık yarattı. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, 4 ülkeyi ziyaret etti. Ancak nasıl çözüleceği konusunda ilk turda herhangi bir somut bir öneri göremedik. Şimdi tabii bütün tarafları da dinlemek lazım. Yarın (bugün) Katar’a gideceğim. Eğer program hazırlanırsa, mümkün olursa Suudi Arabistan’a da ziyarette bulunacağım. Çünkü Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr, ülke dışında bulunuyor. Büyükelçimiz görüşüyor. Mümkün olursa diğer yetkililerle görüşmek için gideceğiz. "


Ekonomi Bakanı da katılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Katar ziyaretinde kendisinin de katılacağını açıkladı.


Erdoğan
Trump ile
görüşecek

Katar krizinin Ramazan Bayramı'na kadar çözülmesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Biz sürekli herkesle temas içindeyiz. Önümüzdeki günlerde sanırım Trump’la Cumhurbaşkanımız da görüşecek. Hem kendimiz, hem de bizzat Cumhurbaşkanımız aktif çaba sarf ediyor ki bayramdan önce bu sorun çözülsün” dedi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Katar
7 yıl önce