|

Cebeci, Köşk'e başdanışman oldu

Gül hükümeti döneminde Başbakanlık'ta müşavir olan Bahattin Cebeci, Köşk'ün başdanışmanlığına atandı

Aslıhan Altay Karataş
00:00 - 21/12/2007 Cuma
Güncelleme: 00:29 - 21/12/2007 Cuma
Yeni Şafak
Cebeci, Köşk'e başdanışman oldu
Cebeci, Köşk'e başdanışman oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki A takımına memleketi Kayseri'den yakın arkadaşı Bahaettin Cebeci'yi de kattı. Gül, 40 yıllık yakın arkadaşı Cebeci'yi Köşk'te “Başdanışman” olarak göreve başlattı.

Cebeci, Gül'ün Başbakan olduğu 58. Hükümet döneminde de Başbakanlıkta müşavir olarak çalışmıştı. Köşk'te başdanışmanlık görevine önceki hafta atanan Cebeci, Cumhurbaşkanı Gül'e Kazakistan ziyaretinde eşlik etti.

Cebeci'nin ismine www.cankaya.gov.tr internet adresindeki “Teşkilat” bölümünde henüz yer verilmedi. Kayseri'nin Develi ilçesinde 1949 yılında dünyaya gelen Cebeci'nin Cumhurbaşkanı Gül ile dostluğu 40 yıl öncesine dayanıyor. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde AK Partinin Kayseri 7. sıra adayı da olan Cebeci, AK Partinin 6 milletvekili çıkarması nedeniyle TBMM dışında kalmıştı. Cebeci, daha sonra Başbakanlık Müşavirliği görevine geri dönmüştü.

Çift diploması olan Cebeci, bugünkü adı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olan Yüksek İslam Enstitüsü'nü 1971 yılında bitirdi, 1974 yılında ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı.

16 yıl önce