|

Celal Adan: Hangi Yılmaz'a inanalım?

Adan, "Yılmaz, hem polise çocukları dövdürüyor, hem de 'başörtüsünü AB ile garantiye alırız' diyor. Hangi Yılmaz'a inanacağız" diye sordu.

Yeni Şafak
01:00 - 10/03/2002 Pazar
Güncelleme: 10:50 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
Celal Adan: Hangi Yılmaz'a inanalım?

---------------------- manset ---------------------

Adan, "Yılmaz, hem polise çocukları dövdürüyor, hem de 'başörtüsünü AB ile garantiye alırız' diyor. Hangi Yılmaz'a inanacağız" diye sordu. ----------------------- spot -------------------------
DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İmam Hatip Liseleri'nde başlayan başörtüsü yasağını "tezgah" olarak değerlendirerek, "Mesut Yılmaz, hem kendisine bağlı İçişleri Bakanlığı ile polisleri gönderip çocukları dövdürüyor, hem de başörtüsünü AB ile garantiye alırız diyor. Hangi Mesut Yılmaz'a inanacağız" diye sordu. DYP Fatih İlçe Teşkilatı tarafından Şehremini'de düzenlenen "dert dinleme" toplantısına katılan Adan, cumhuriyeti milletin kurduğunu hatırlatarak, "Cumhuriyetle herhangi bir sorunu olmayan halkımızın İmam Hatip'li çocuğunun başörtüsüne yapılan saldırı bir tezgahtır. 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli' diyen İstiklal Marşı'nın temel değerlerinden kopuk bugünkü yönetim anlayışı, insanımızın elektrik, telefon, pancar ve tütününü ihale etti. Türkiye kendi değerleriyle buluşmadıkça kalkınamaz" dedi. "AB'ye girersek başörtüsü sorunu çözülür" diyen ANAP lideri Mesut Yılmaz'ı eleştiren Adan, Yılmaz'ın, kendisine bağlı İçişleri Bakanlığı ve valiliğe talimat vermeye cesaret edemediği için AB'ye girmeyi beklediğini söyledi. Vatandaşların başvurularını dinleyen DYP'liler, şikayetler konusunda yardımcı olacaklarını bildirdiler.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce