|

Çelik kasayı götürmek için otomobili de çaldılar

Konya''da bir iş yerine girip çelik kasayı açamayan hırsızlar, tamir için bırakılan otomobile çelik kasayı yükleyerek çaldı.

İha
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 11:28 - 4/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Çelik kasayı götürmek için otomobili de çaldılar
Çelik kasayı götürmek için otomobili de çaldılar

Eski Sanayi Sitesi içerisinde bir iş yerine giren hırsızlık şüphelileri kasayı açamadı. Bunun üzerine iş yerine tamir için bırakılan bir otomobile kasayı yükleyen şüpheliler, daha sonra otomobili terk edip ortalıktan kayboldu.

Hırsızlık olayının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonunda polis, şüphelilerden Abdullah T''yi (19) tespit etti. Merkez Karatay ilçesinde ikamet eden Abdullah T. polisin düzenlediği baskınla gözaltına alındı.

Şüpheli Abdullah T., hırsızlığı kendisinin yapmadığını ancak hırsızlık olayından sonra kasayı arkadaşlarıyla birlikte İbrahim P.''nin evinde parçaladıklarını itiraf etti. Harekete geçen polis, İbrahim P.''yi de (19) gözaltına aldı. Şüpheliler kasadan çıkan 8 bin TL''den bin 500 TL''sinin kendilerinin aldıklarını söyledi.

Evlerinde arama yapan şüphelilerin daha önce 4 telefoncudan çaldıkları dizüstü bilgisayarlar, telefonlar ve telefon aksesuarları çıktı. Şüphelilerin boş bir araziye sakladıkları 20 adet çalıntı cep telefonu da ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Abdullah T. ile İbrahim P., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili 3 şüphelinin daha arandığı öğrenildi.

11 yıl önce