|

Cem: Çekilmeyeceğim

YTP lideri İsmail Cem, CHP lehine seçimden çekilecekleri iddialarına, "Hepsi yalan, bunların hepsi iftira. Düzmece haberler" diye sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/10/2002 Pazar
Güncelleme: 12:49 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem, seçimden çekilmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

İsmail Cem, İşadamı Mustafa Özkan'ın evinde CHP lideri Deniz Baykal, işadamları Ferit Şahenk, Aydın Doğan, Sakıp Sabancı, Murat Vargı, Erdoğan Demirören'in de aralarında bulunduğu yemekli toplantıda konuşulan ve daha sonra basında yer alan "YTP, CHP lehine seçimden çekilecek" iddialarına sert tepki gösterdi.

Düzmece haberler

TÜRMOB Genel Kurulu'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cem, "YTP'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Başa güreşen tek partiyiz. Dolayısıyla her türlü iftira, yalan, düzmece haberler üretilip basına sızdırılıyor. Bunların hepsi yalan bunların hepsi iftira. Halkımızın zihni bulandırılmaya çalışılıyor" dedi.

YTP'nin, Türkiye'nin unutulmuş ve sorunları yıllardır çözülmemiş insanlarının partisi olduğunu savunan Cem, çok merak edenlerin YTP' il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek ne kadar büyüdüğünü görebileceklerini söyledi.

Bu ayıplar sahibine iade

"Ordinaryüs Büyükelçi" ünvanı ile onore edileceği iddiası nedeniyle Baykal'ı da sert bir dille eleştiren Cem, şunları söyledi: "Bunlar, böyle kendini sanal başbakan görenlerce de biraz da ayıp bir şekilde kendi anlayışları bu herhalde, biz seçimden çekilecekmişiz, seçimden çekilince de bu beyefendiler lutfedip görevler dağıtacakmış. Bunlar bana göre haya anlayışından uzak düşünceler. Bunları sahiplerine iade ediyoruz."

'Seçilme yaşını 25'e indireceğim'

YTP lideri İsmail Cem, iktidara geldikleri zaman seçilme yaşını 25'e indireceklerini söyledi. Ankara Yüksel Caddesi'nde bulunan Leman Kültür Merkezi'nde gençlerle sohbet eden Cem, gençlerle zaman zaman bir arada bulunmaya çalıştığını, doğrudan iletişim kurarak üniversiteli, çiftçi, esnaf gençlerin sorunlarını dinlediğini bildirdi. Türkiye'de siyasilerin sadece seçim dönemlerinde gençleri hatırladıklarını halbuki gençliğin sorunlarının çok fazla olduğunu ifade eden Cem, seçilme yaşını 25'e indirerek gençlerin kendi sorunlarını çözebilmek için TBMM'de yer almasının önünü açacaklarını söyledi.

YTP'nin 7 hedefi
YTP Genel BAşkanı İsmail Cem, partisinin 7 hedefini, yazılı bir açıklama ile duyurdu. Cem, seçilme yaşını 25'e indirmeyi, seçim barajını en çok yüzde 5 yapmayı, ittifak yasağını kaldırmayı, bakanlık sayısını 22'ye indirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Cem, partisinin 7 temel hedefini, "Kendisiyle Barışık Türkiye", "Akılcı, Verimli, Büyüyen Türkiye", "Vatandaşına Güvenen Türkiye", "Adaletli, Eşit Türkiye", "Kişilikli Türkiye", "Dürüst Yönetilen Saydam Türkiye", "Kadını ile Erkeği Eşit Türkiye" başlıkları altında topladı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce