|

Cem: Terörizmin dini olmaz

Dışişleri Bakanı Cem, ABD'ye yapılan saldırıyı dinlerin kavgasıymış gibi gösterilemeyeceğin söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/09/2001 Cuma
Güncelleme: 14:13 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Türkiye'nin insanlığa karşı olan görevini yerine getirmeye hazır olduğunu belirterek, ABD'ye yapılan saldırıların ardından oluşan ortamın ''dinler kavgası'' olarak yansıtılmaması gerektiğini belirtti. Cem, Başbakan Bülent Ecevit ile görüşmesinin ardından gazetecilereyaptığı açıklamada, "Bu, insanlığa karşı işlenen bir cinayettir. Amerikan halkının acısını yüreğimizde hissediyoruz.'' dedi. Cem, saldırılardan sonra yeni bir ortamın oluştuğunu, bölgemizde ve dünyada dengelerin değiştiğini kaydetti. Cem, "Türkiye olarak değerlerimizin tahribine izin vermeyiz, korkuya yenik düşmeyiz ve Türkiye olarak kendi halkımıza, bölge halkına ve insanlığa karşı olan görevimizi yerine getiririz'' dedi.



Bakan Cem, NATO'nun 5. maddeye ilişkin aldığı kararı hatırlatarak şunları kaydetti: "Beşinci maddenin terör saldırıları karşısında da hayata geçirmesi kararı Türkiye olarak öteden beri savunmakta olduğumuz, NATO toplantılarında dile getirdiğimiz bir yaklaşımdır. Bu sonucun alınmasını biz hem NATO'nun, hem de bütün üye halklarının faydasına görmekteyiz.'' Türkiye'nin, bu ortamı yanlış yorumlar ve eylemlerle bir başka çerçeveye aktarmak isteyenlerin karşısında olduğunu vurgulayan Cem, şunları söyledi:



"Bunun sanki dinlerin kavgasıymış, iki din arasındaki kavgaymış, sanki farklı kültürlerin birbiriyle kavgasıymış gibi yanlışlara saptırmak isteyenlere en büyük engel Türkiye'dir. Terörizmin başına şu dinin, bu dinin bir sıfat olarak eklenmesi, bütün dinlere karşı yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Terörizmin İslamı, Hıristiyanı, Yahudusi olmaz''



#Dışişleri Bakanı İsmail Cem
#NATO
#Terörizm
23 yıl önce