|

Cemil Meriç'e vefa

Ümraniye Belediyesi, büyük mütefekkir Cemil Meriç'in vefatının 20. yıldönümünde Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi'ni, düzenlediği bir törenle hizmete açtı.

Şamil Kucur
00:00 - 15/06/2007 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 15/06/2007 Cuma
Yeni Şafak
Cemil Meriç'e vefa
Cemil Meriç'e vefa

Ümraniye Belediyesi, '14 Mahalleye 15 Kültür Merkezi' sloganıyla başlattığı kültür seferberliğinde önemli bir adım daha attı. Proje kapsamında 9 kültür merkezini Ümraniyelilere kazandıran belediye, yapımı tamamlanan 10'uncu kültür merkezini de düzenlediği büyük bir törenle hizmete açtı. Büyük mütefekkir Cemil Meriç'in adını taşıyan 'Cemil Meriç Gençlik, Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılış tarihi, Meriç'in vefatının 20. yıldönümüne denk getirildi.

Kültür merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, babasının adını böyle önemli hizmetlerde görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Sevgili babam Cemil Meriç ömrünü, ilim, irfan ve memleketine hizmete adayan bir fikir işçisiydi. Gözleri görmeyen bir adamın azimle, aşkla nelerin üstesinden gelebileceğini gösteren en önemli örneklerden biriydi. Babamın isminin böylesi donanımlı ve anlamlı bir kültür merkezine verilmesi, bizleri gururlandırdı ve duygulandırdı” şeklinde konuştu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak büyük bir hizmet aşkı ve çabası içinde olduklarını kaydederek, "Hayal bile edilemeyecek şeyleri gerçeğe dönüştürdük. 3 yılda, 10 kültür merkezi açtık. 30 bilgi evi açacağız dedik, inanamadılar. 3 yılda, 12 bilgi evi açtık. Cemil Meriç, eserleri ve fikirleriyle, ülkemiz kültür mirasının kilometre taşlarındandı. Böylesi önemli bir fikir adamının adını yaşatmak, bizler için büyük bir görevdir” dedi

EVLATLARI BİR ARAYA GELDİLER

Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, oğlu Mahmut Ali Meriç ve üstadın sağlığında gözleri görmediği için nöbetleşe yıllarca hocalarına kitap okuyarak hizmetinde bulunan talebeleri, manevi evlatları Halil Açıkgöz, Dursun Gürlek, Mehmet Akif Ak, Mehmet Paksu ve Muhsin Demirel, kültür merkezinin açılışı münasebetiyle düzenlenen konferansta bir araya geldi.



17 yıl önce