|

Cemre ne zaman düşecek

2018'de cemre ne zaman düşecek sorusu havaların ısınması ile binlerce vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Baharın müjdecisi cemre birer hafta ara ile havaya, suya ve toprağa düşüyor. Peki 2018’de ilk cemre ne zaman düşecek?

Yeni Şafak
10:23 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:33 - 26/02/2018 Pazartesi
Diğer
Cemrenin düşmesi ile sıcaklıklar yükselir.
Cemrenin düşmesi ile sıcaklıklar yükselir.

Cemre bahar aylarının habercisi olarak kabul edilir. Cemrenin düşmesiyle soğuk havalar etkisini kaybeder ve havalar ısınmaya başlar. Havaya cemre ne zaman düşecek, suya cemre ne zaman düşecek, toprağa cemre ne zaman düşecek sorularının cevaplarını merak eden vatandaşlar internette cevap arıyor. Peki 2018’de ilk cemre ne zaman düşecek?

Bahar aylarının habercisi cemre, ikisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluşan sıcaklık yükselişidir. Havaya düşecek cemre için kısa bir süre kaldı. Cemre düşecek tarihlerin araştırmaları yoğunluk kazandı. Cemrenin toprağa düşmesiyle toprak ısınır ve baharın belirtisi olan güzellikler ortaya çıkar. Doğa yeşillenir çiçek açar. Peki havaya cemre ne zaman düşecek?

2018’de cemre ne zaman düşecek

2018’de cemrenin birincisi havaya 19-20 Şubat, ikincisi suya 26-27 Şubat ve üçüncüsü de 5-6 Mart toprağa düşecek. Her cemrenin düşüşüyle hava sıcaklığı belli bir artış olur. Cemrelerin arasında ise sıcaklıkta küçük bir düşüş görülür.

Havaya cemre
: 19-20 Şubat
Suya cemre
: 26-27 Şubat
Toprağa cemre
: 5-6 Mart

Cemre sözlük anlamı nedir

Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelir. Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verilir.


#cemre
#cemre ne zaman düşecek
6 yıl önce