|

Cenazeler İsrail’e gönderildi

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 3 cenaze ile 5 İsrailli yaralı, Atatürk Havalimanı'ndan askeri kargo uçağıyla ülkelerine gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:34 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İsrailli Simha Simon Demri (60), Yonathan Suher (40) ve Avraham Goldman'ın (70) cenazeleri gece yarısı İsrail Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından Yenibosna'daki bulunan Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Sabah saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından 3 cenaze ile 5 İsrailli yaralı, Atatürk Havalimanı'ndan yakınlarının gözyaşları içinde askeri kargo uçağıyla ülkelerine gönderildi.





İSRAİL DE KINADI

Cenazelerin yanyana konulması sırasında uçakta bulunan, sedyede yatan yaralı bir kadının sinir krizi geçirerek ağladığı görüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin de askeri uçağın bulunduğu alana gelerek, İsrailli yetkililere taziyelerini iletti. Önceki gece de İsrail uyruklu 3 yaralı daha, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nden ambulanslarla Atatürk Havalimanı'na getirilerek, özel bir uçakla ülkelerine gönderilmişti. İsrail vatandaşlarının bazısı bir internet sitesinin düzenlediği yemek turu kapsamında Beyoğlu'ndaydı; kimi ise doğum gününü kutlamak amacıyla İstanbul'a gelmişti. Bu arada İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Terör, dünya genelinde ölüm ve yıkım saçıyor. İsrail, dünya terörizmiyle mücadelede en önde duruyor. Masum insanları öldürmenin hiçbir yerde hiçbir gerekçesi olamaz. İstanbul'da, Fildişi Sahili'nde ya da Kudüs'te” ifadelerini kullandı.



#istanbul
#saldırı
#istiklal
#israil
8 yıl önce