|

Cennet, alkışlarla karşılandı

Fransa'da başörtüsü yasağına karşı kafasını kazıtarak tepkisini ortaya koyan Cennet Doğanay dün Türkiye'ye geldi. Doğanay, havaalanında alkışlarla karşılandı.

Yeni Şafak
01:00 - 12/02/2005 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Fransa'da okullarda uygulanan başörtüsü yasagı nedeniyle bir ay süreyle okuluna alınmayan, ancak kafasını kazıtarak türbanını çıkarınca sınıfına girebilen 15 yaşındaki Türk kızı Cennet Doganay, dün Paris'ten İstanbul'a geldi. Yaptığı ilginç eylemle dünya medyasının dikkatini çeken Doğanay, Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından alkışlarla karşılandı.

Cennet Doğanay, Fransa'da yaptığı bir aylık başörtüsü eylemi sırasında, medyaya yansıyan açıklamalarında, "Okumak için tek çarem buydu. İnancım gereği açmadığım, çok sevdiğim saçımı, kesmek zorunda kaldım" demişti. Cennet Doğanay, ancak, kafasını sıfır numara kazıttıktan sonra Strasbourg'daki Louis Pasteur Lisesi'ndeki sınıfına girebilmişti.

Cennet Doğanay, okulundaki Müslüman ve Hıristiyan birçok arkadaşından destek gördüğünü belirtmiş, okulu bitene kadar her hafta saçını traş etmeyi sürdüreceğini söylemişti.

  • SIRRI BIYIK/ İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce