|

‘Cennetlikler’e operasyon

FETÖ’ye yönelik son günlerin en kapsamlı operasyonunda 12 ilde 200’den fazla örgüt üyesi gözaltına alındı. Aralarında ‘Gülen’in cennetlikleri listesi’nde bulunan şüphelilerin yeniden faaliyetlere başlamak için bir araya geldikleri öğrenildi.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 5/12/2018 الأربعاء
Güncelleme: 05:33 - 5/12/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ’nün finans merkezi Kaynak Holding’ten ele geçirilen dijital verilere yönelik 2 yıldır özel ekiple aralıksız sürdürdüğü çalışmalar, büyük bir operasyonu beraberinde getirdi. Dijital veriler üzerinde yapılan incelemeler sırasında, FETÖ’nün bin kişilik cennet listesi polisin eline geçti. Çalışmalara başlayan polis, listedeki 96 ismin İstanbul’da ikamet ettiğini belirledi. Dün sabah operasyon başlatan Mali Şube, listedeki 55 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.


PASAPORTLA GEÇECEKLER!

FETÖ’ye ait cennet listesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmada örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in "Mizandan kırmızı pasaportla geçecekler" şeklinde konuşma yaparak örgüt faaliyetlerine motivasyon sağlamayı amaçladığı anlaşıldı. Videonun 2015 yılında yayınlandığı değerlendirilirken, listenin üst sıralarında FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu tespit edilen "sivil imam" Kemal Batmaz yer alıyor. Listede dikkat çeken bir diğer isim ise Harun Şahin. FETÖ’nün teknoloji ağını oluşturan ve birçok firmaya sistem kurulumu yapan Supercom’un yöneticisi Şahin, 15 Temmuz ihanet gecesi İstanbul’da TRT’ye yayınları kesmek için girişimde bulunan 3 isimden biriydi.


17 ARALIK’IN MİMARLARI LİSTEDE

FETÖ elebaşı Gülen’in oluşturduğu cennet listesinde 17-25 Aralık kumpasının mimarları polis müdürleri ve savcılar da yer alıyor. Emniyetçiler Yakup Saygılı, Yasin Topçu, Kazım Aksoy ve Hamza Tosun’un adı listede yer alırken, savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Fikret Seçen'in de ismi bulunuyor.

  • 9’u Gülen’in akrabası
  • FETÖ elebaşı Gülen tarafından hazırlanan bin kişilik cennet listesinin kimlerden oluştuğu belirlendi. Listede, örgütün çatı yapılanmasından 33 yönetici, Türkiye geneli 33 üst düzey örgüt imamı, örgüt elebaşı Gülen’in akrabalarından 9 kişi, örgüt yönetiminde bulunan kişilerin akrabalarından 47 kişi de yer alıyor. Kemal Batmaz ve Harun Şahin’in yanı sıra, FETÖ yöneticileri Mustafa Özcan’ın oğlu Ebu Ubeyde Özcan, Mehmet Erdoğan Tüzün’ün oğlu Sinan Tüzün ve Muammer Türkyılmaz’ın oğlu Suat Türkyılmaz’ın da listede yer aldığı belirtildi. FETÖ yöneticilerinin oğullarının operasyon kapsamında firari oldukları ve ilk kez bir soruşturmada isimlerinin geçtiği belirtildi. FETÖ’cü polis müdürleri için de benzer bir liste hazırlanarak “Yusuflar için ismen dua listesi” oluşturulduğu ve paylaşıldığı da belirlendi.
#FETÖ
#Kemal Batmaz
#Zekeriya Öz
٪d سنوات قبل