|

'Cesur terzi kızı'na ölüm tehdidi

Bild am Sonntag gazetesi, Almanya'nın ilk Türk Bakanı olan Aygül Özkan'ın radikal Almanlardan tehdit aldığını duyurdu. 'Cesur terzi kızı' başlığıyla yayımlanan yazıda, Özkan'ı 2 polisin koruduğu belirtilerek, "Özkan, bakanlığa getirildiği günden bu yana radikal Almanlardan somut ölüm tehditleri alıyor" denildi.

Berlin
00:00 - 26/04/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:22 - 26/04/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
'Cesur terzi kızı'na  ölüm tehdidi
'Cesur terzi kızı'na ölüm tehdidi

Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Aygül Özkan'ın somut ölüm tehditleri aldığını yazdı. Almanya'nın ilk Türk bakanı olan Özkan, tehditlerin kendisini yıldırmayacağını söyledi.

2 POLİS KORUYOR

Gazetede "Cesur terzi kızı" başlığıyla yayımlanan haberde, Özkan'ın, 2 emniyet görevlisi tarafından gece-gündüz korunduğu belirtilerek, "Özkan, bakanlık görevine getirildiği günden bu yana radikal Almanlardan somut ölüm tehditleri alıyor" denildi.

Terzi olan babası Aydın Özer ile annesi Nuran Özer'i terzi dükkanında ziyaret ederken gazetenin muhabirlerine açıklama yapan Özkan, "Maalesef hâlâ, 'Siz misafir işçisiniz, burada size yer yok, topluma katılmayın' diyen kişiler var. Ben bu tehditlere boyun eğmem. Aksi takdirde bu yola hiç çıkmamam gerekirdi" diye konuştu.

Ailesine çok şey borçlu olduğunu da ifade eden Özkan'ın 17 yıldır bir Türk jinekologla evli olduğu ve Sinan adında 7 yaşında bir oğlu bulunduğu da belirtildi.

YARIN RESMEN GÖREVDE

Haberde, Özkan'ın 27 Nisan Salı günü Hannover kentinde yemin ederek resmen görevine başlayacağı hatırlatıldı.

Aygül Özkan 2008'de Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust'un teklifi üzerinde Hamburg Eyalet Parlamentosu'na Hıristiyan Demokrat Birlik partisinden liste adayı olarak girmişti. Öte yandan Özkan'ın bakan olmasına ilişkin haberlerin Alman gazetelerinin internet sitelerinde yer alması ırkçı söylemleri de beraberinde getirdi. Sitelerde Türklere hakaret dolu yorumlar yazan ırkçı kesimin mesajlarının yanısıra çok sayıda kişi Özkan'a tebrik mailleri attı.

HAMBURG ÜNİVERSİTESİ MEZUNU

1971 Hamburg doğumlu olan bir çocuk annesi Aygül Özkan, Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1995'te mezun oldu. 1998'de Alman Telekom'da iş hayatına atılan Özkan, 2005'ten beri TNT Post Lojistik'te Kuzey Almanya Bölge Müdürü olarak çalışıyor. Özkan, Federal Sağlık Bakanı Vietnam kökenli Philipp Rösler'den sonra Aşağı Saksonya'nın atadığı ikinci göçmen kökenli bakan.

ALMANYA'YI KARIŞTIRDI

Almanya'nın ilk Türk Bakanı olan Aygül Özkan'ün Focus dergisine yaptığı açıklamalar Almanya'yı karıştırdı. Demecinde, okulların tarafsız olması gerektiğini belirten Özkan, "Devlet okullarında Hristiyanlık sembolleri bulunmamalı. Sınıflarda baş örtüsü de takılmamalı” dedi. Açıklaması ile hükümeti içinde tartışma başlatan Özkan kendi partisi tarafından da eleştirildi. Hristiyan Sosyal Birlik Genel Sekreteri Stefan Müller, Özkan'ın açıklamalarını "saçma ve ürkütücü" olarak nitelendirdi. Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ise Özkan'a, doğru partide yer alıp almadığını "iyice" düşünmesini önerdi.



14 yıl önce