|

Çeteyi böyle korudular

Hasan Palaz ve ekibinin Erdoğan’ın ofisine böcek yerleştirenleri korumak için hiçbir analiz yapmadığı, deney sonucu diye ABD'deki bir siteden kopyaladıkları belgeyi MİT'e gönderdiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:15 - 6/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Devlet sırlarını ifşa etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine başbakanlığı döneminde böcek yerleştiren paralel çetenin böceklerin konulduğu tarihin belirlenmesi için TÜBİTAK'a gönderilen malzemelerle ilgili raporu kimyasal deney yapmadan verdiği ortaya çıktı. Geçen hafta “resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan tutuklanan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve sahte raporda imzası olan Gökhan Vıcıl ile Hamza Turhan, verdikleri kimyasal deney analizi belgesini ABD'de bir siteden kopyalamış. Belge içeriğinde ise analiz sonucu değil, analizin nasıl yapılacağı anlatılıyor.



BÖCEK KOYANLARA SAHİP ÇIKTILAR


Erdoğan'ın Ankara Keçiören'deki çalışma ofisi ve Başbakanlık Resmi Konutu'na böcek koyan polislerin TÜBİTAK yetkilileri tarafından korunduğu sahte raporla bir kez daha kanıtlandı. Ocak 2012'de dönemin TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Palaz, TÜBİTAK'a gönderilen böceklerdeki poliüretan maddesinin sararma tarihini 4-5 Aralık 2011 olarak bildirdi. İlerleyen dönemde yazının ekinde rapor bulunmaması nedeniyle maddenin yeniden incelenmesi talep edildi. Bunun üzerine Ulusal Elektronik Kriptoloji Araştırma Merkezi'nde başuzman olarak çalışan Gökhan Vıcıl imzasıyla poliüretan malzemenin “Yaş Tayin Analizi” yapıldığı belirtilerek bir rapor MİT'e sunuldu.



SİTEDEN KOPYALANDI


Gökhan Vıcıl'ın imzaladığı raporda malzemenin analizinde böceğin dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisi ve konutuna 4-5 Aralık tarihinde yerleştirildiği belirtildi. Ancak böceklerle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda bu belgenin ABD kaynaklı bir teknoloji sitesinden kopyalandığı ve böceklerle bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Poliüretan köpüğünün üretim zamanı ve sararması ile ilgili belge olduğu belirlenen hatta resmi raporda da yer alan ve ilgi uyandıran İngilizce kelimelerin de bu sitedeki grafik ve test sonuçlarına ait olduğu anlaşıldı.



SAYFA ERTESİ GÜN SİTEDEN SİLİNDİ


Poliüretan malzemesinin sararma tarihinin verildiği bu rapor ise gerçeğin ortaya çıktığı gün ABD teknoloji sitesinden kaldırılması dikkat çekti. Buna göre poliüretan malzemesinin sararma tarihi 4-5 Aralık 2011 olarak verilerek aslında 28-29 Aralık 2011 tarihinde Başbakan'ın ofisi ve resmi konutunda arama yapma bahanesi ile böcekleri yerleştiren Emniyet'teki paralel yapı mensuplarının gizlenmesi amaçlandı. Bu rapora imza atmasının ardından Gökhan Vıcıl, Hasan Palaz tarafından önce Enstitü Müdür Yardımcılığı'na ardından da Müdürlüğe atandı.



SAHTECİLİKTEN TUTUKLANMIŞLARDI


Tüm bu bilgilerin açığa çıkmasının ardından dönemin TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, dönemin Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Gökhan Vıcıl ve TÜBİTAK MAM'a bağlı Kimya Enstitüsü'nde görevli uzman Hamza Turhan 1 Nisan 2015 tarihinde “resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



#Devlet sırları
#Gökhan Vıcıl
#Erdoğan
9 yıl önce