|

Cetvelle çizilen sınırlar sorunlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cetvelle çizilen sınırların sorunlu olduğunu belirterek, "Sınır, bir çit ve bayrak direğinden çok daha fazla şey ifade eder" dedi. Bakan Soylu ayrıca, Kandil'deki teröristlerin ABD tarafından eğitildiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:24 - 2/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:52 - 2/10/2018 Salı
IHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.


Birinci Dünya Savaşı'nda cetvelle çizilen bütün sınırlarda sorun olduğunu ifade eden Soylu, "Hem Orta Doğu’da hem de Afrika'da sorun var. Sınır güvenliği meselesi hepinizin bildiği gibi İçişleri Bakanlığının doğrudan sorumluluğu altındadır. Dolayısıyla bu konuda hem fiziki hem de bilgi açısı bakımından çok önemli projeler ortaya koyuyoruz. Suriye sınırımızda 828 kilometre modüler beton duvar yapılması planlanmış olup halihazırda bunun 805 kilometresi tamamlandı. Aynı şekilde Iğdır ve Ağrı illerimizdeki İran sınırımıza 91 kilometre modüler beton duvar montajı tamamlanmış. Projenin tamamı 144 kilometredir. İnşallah yıl sonu itibariyle bunu da bitirmeyi hedefliyoruz. Bir taraftan kaçakçılık, bir taraftan uyuşturucu ticareti, bir taraftan göçmen kaçakçılığını engelleyecek, bir taraftan da kamu düzenimizi tam anlamıyla sağlam bir şekilde yerli yerine oturtacaktır. İran-Hakkari sınırımızda da aynı şekilde 43 kilometrelik bir modüler beton duvar yapılması planlandı. İhalesi yapıldı, en yakın zamanda başlanacak" ifadelerini kullandı.

"Kandil'deki teröristlere ABD eğitim veriyor"

Devletlerin istihbarat servisleri üzerinden terör örgütlerine destek verdiğini açıklayan Soylu, Amerika'nın adını açık açık söyledi.

  • İçişleri Bakanı Soylu, "Bazı devletlerin istihbarat servisleri terör örgütlerine eğitmenler gönderiyor. Silah ve para desteği sağlıyor" diye konuştu.
  • AB'nin bölgedeki tutumuna yönelik değerlendirmede bulunan Soylu, "Stratejik ortağımız Amerika'nın vatandaşları Kandil'e gidiyor. Silah eğitimi verip, medyanın nasıl kullanılması gerektiğini teker teker bütün detaylarıyla anlatıyorlar" şeklinde konuştu.

#Süleyman Soylu
#ABD
#Kandil
6 yıl önce