|

Cevat Ayhan vefat etti

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cevat Ayhan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, 2010 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağlı tedavisi süren Ayhan önceki akşam Bayındır Hastanesinde vefat etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/05/2018 среда
Güncelleme: 02:46 - 9/05/2018 среда
Yeni Şafak
 Cevat Ayhan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti.
Cevat Ayhan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti.

Ayhan'ın cenaze namazı dün Hacı Bayram Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılındı. Cenaze namazına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.


SAKARYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı namazın ardından eski Bakan Ayhan'ın eşi Nurşen Ayhan ile oğulları Ömer ve Nihat Ayhan, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ayhan'ın cenazesi, bugün memleketi Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Orhan Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Akyazı ilçesine bağlı Çıldırlar Mahallesi'nde toprağa verilecek. 1930 yılında Akyazı'da doğan Ayhan, İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesini bitirdi. Kapatılan Refah Partisi'nde 19, 20 ve 21'inci Dönem Sakarya Milletvekilliği yapan Ayhan, "REFAHYOL" olarak adlandırılan 54. Hükümet'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevlerini üstlendi.

#Cevat Ayhan
#Cefat
6 лет назад