|

Chery yatırım için temmuzu bekliyor

Şanghay Otomobil Fuarı'na Chery damgasını vurdu. Chery, fuara 16 modelle katılırken, Chery Başkan Yardımcısı Biren, "Türkiye'de üretim için belli bir satış adedini hedeflemiştik. Şimdi bunu bir kenara bıraktık. Fizibilite çalışmasında sona yaklaştık" dedi

Mehmet Ali Ergün
00:00 - 27/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 27/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Chery yatırım için temmuzu bekliyor
Chery yatırım için temmuzu bekliyor

Çin otomobil devi Chery, bu yıl 13.'sü düzenlenen Şanghay Otomobil Fuarı'nda aralarında hibrid ve elektrik enerjisiyle çalışan modellerinin de bulunduğu 16 farklı model otomobil sergiledi. Ayrıca Chery tarafından S18 modelinin sadece elektrikli versiyonunun lansmanı da fuarda gerçekleştirildi.

Chery Başkan Yardımcısı Zhou Biren, fuarda gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada otomotiv sektörünün ekonomik krizden etkilendiğini, ancak Çin'de sektörün yükseliş gösterdiğini anlattı. Son üç aylık satışlarının, krize rağmen gerilemediğine işaret eden Biren, "Bu dönemde 100 binden fazla araç sattık. Ancak krizin Çin'i teğet geçtiğini de söyleyemeyiz" dedi.

CHERY ALIN, YATIRIMI KAPIN

Chery'nin Türkiye'ye yatırım yapabilmesi için belli satış adedine ulaşmak gerektiğini kaydeden Biren, "Biz bunu ölçü almadan fizibilite çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin bizim için önemli bir nokta olduğunu biliyoruz. Bu sebeple fizibilite çalışmalarını en iyi şekilde analiz edip doğru yerde ve doğru zamanda yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Fizibilite çalışmasının iki ay daha süreceğini düşünüyoruz. Temmuz ayında yatırım konusunda kararımızı vermiş olacağız.Bu işi hızlandıracak kişiler ise Türk müşterilerdir. Ne kadar çok Chery otomobili alırlarsa, yatırım kararı daha hızlı olacaktır" dedi.

ARAYA SEÇİM GİRDİ

Yatırım için düşünülen bölgelerden birinin Sakarya olduğunu hatırlatan Biren, "Daha önce bitirecektik ama biliyorsunuz ki seçim oldu. Seçim de bittiği için Sayın Başbakana bu konudaki görüşlerimizi daha rahat ifade edeceğiz" diye konuştu.

Chery Uluslararası Başkan Yardımcısı Feng Ping ise Chery'nin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Rusya, Ukrayna, Mısır, Malezya, Endonezya, İran ve Irak gibi ülkelere ihracat yaptığını, en büyük pazarın ise yılda 30 bin araçla Rusya olduğunu söyledi. Ping, fabrikalarında 23 bin kişinin çalıştığını söyledi.

SATIŞLARA REKLAM ETKİSİ

Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer, geçen yıl Türkiye'de 3 bin 700 Chery otomobil sattıklarını, son reklam filminin de satışlar üzerinde olumlu etki yarattığını söyledi.



Chery Niche Türkiye'ye geliyor

Fuarda, Chery'nin yaklaşık 2 bin 500 metre karelik standındaki araçlar, Riich, Rely ve Karry markaları altında sergiledi. Fuarda, Storm 2, Niche, Chance, Hero Sport, Faira, Riich 5, Boss, Higgo 3 gibi binek modeller ile Riich 8, Taxim gibi ticari modeller de sergilendi. Fuarda, Türkiye'de de satışa sunulan Tiggo3 ise elektrik enerjisi ile çalışmasına imkan sağlayan motoruyla tanıtıldı.



15 yıl önce