|

Chinook pilotlarından Yeşilçam replikli arma

TSK'nın hava kuvvetlerinde attığı adımlar kapsamında geçtiğimiz aylarda alınan Chinook helikopterinin pilotları dikkati çeken bir karar aldı. Yeşilçam'ın kült filmleri arasında sayılan Çiçek Abbas'taki bir replikten esinlenen pilotlar, özel bir arma hazırlattı.

Yeni Şafak
14:42 - 22/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:59 - 22/12/2016 Perşembe
Diğer
Çiçek Abbas filminin 'yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun' repliği armada kullanıldı.
Çiçek Abbas filminin 'yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun' repliği armada kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, hava kuvvetleri için kritik adımlar atıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda CH-47F Chinook helikopteri TSK'ya teslim edildi. Helikopterin pilotları ise dikkati çeken bir karar aldı. Pilotlar uçuş üniformasında kullandıkları arma için Yeşilçam repliği tercih etti.



Başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman'ın paylaştığı 1982 yapımı Türk sinemasının efsane filmlerinden Çiçek Abbas'ın en bilinen repliği armada kullanıldı.



Savunma ve Teknoloji'nin haberine göre; CH-47F Chinook Helikopteri pilotları filmdeki "Yaklaşma Toz Olursun Geçme Pişman Olursun" sözlerinden ilham alarak özel bir arma hazırladı.



5 helikopter daha envantere girecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ağır Nakliye Helikopter ihtiyaçlarını karşılamak üzere sipariş edilen 11 CH-47F Chinook helikopterlerinden altısı teslim alındı.



Kalan 5 helikopterin ise 2018 yılı sonlarında envantere girmesi planlanıyor.




#Chinook
#TSK
7 yıl önce