|

CHP'nin üçü büyük dört ildeki adayları belli oldu

Yerel seçim çalışmalarını yürüten CHP'de Adana, Hatay, Afyonkarahisar ve Aydın adayları belli oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay'da da Lütfü Savaş yeniden aday olarak gösterildi. Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi ise akıllara parti Genel Başkanı Özgür Özel'in bir ay önceki açıklamalarını akıllara getirdi. Özel katıldığı bir televizyon programında, "Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır." demişti.

Semih Bozkuş
22:42 - 10/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 23:24 - 10/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP dört ildeki adaylarını açıkladı.
CHP dört ildeki adaylarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için Adana, Hatay, Afyonkarahisar ve Aydın adaylarını açıkladı.

CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yerel seçimlerde aday olacak isimler belli olmaya başladı.

Yapılan toplantıda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı yeniden aday olarak gösterme kararı alınırken Hatay adayı ise Lütfü Savaş olduğu öğrenildi.

CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal olurken Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Özlem Çerçioğlu olarak açıklandı.

Özgür Özel'in 'Hatay' açıklaması akıllara geldi

CHP'nin Hatay'da Lütfü Savaş'ı aday göstermesi sonrası, partinin Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı açıklama akıllara geldi.

Özel, katıldığı bir programda "Hatay Belediye Başkanı’nı bir sonraki dönem tekrar aday yapacak mısınız?" sorusuna, "Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır." cevabını vermişti.



#CHP
#Yerel Seçim
#Belediye Başkan Adayları
#Hatay
#Afyonkarahisar
#Aydın
#Adana
4 ay önce