|

CHP, öğrencinin bir tas çorbasına göz dikti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine burs vermesine yönelik yasal düzenlemenin CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptalini, “CHP öğrencinin bir tas çorbasına göz dikti” diye eleştirdi.

Anka
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 16:03 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP, öğrencinin bir tas çorbasına göz dikti
CHP, öğrencinin bir tas çorbasına göz dikti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine burs vermesine yönelik yasal düzenlemenin CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptalini, “CHP, öğrencinin bir tas çorbasına göz dikmiştir” diye eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmeler Günü nedeniyle MEB Şura Salonu'nda 81 ilden gelen öğretmeni ağırladı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, belediyelerin yüksek öğretim öğrencilerine burs vermesine yönelik yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptalini değerlendirdi.

Çelik, dün ve bugün bazı belediye başkanlarının kendisini aradığını, burslar konusundaki önlerindeki engelleri kendisine anlattıklarını söyledi. Çelik, “Şu kesin ki, biz hep CHP'nin bozduğunu, yıktığını yapmaya çalışıyoruz ve CHP böyle bir başvuru yaparak, açıkçası yüksek öğretin gençliğinin içtiği bir kase çorbaya göz dikmiştir. Bu ortada olan bir şeydir. Ama Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı çıktıktan sonra bir çözüm üretmeye çalışacağız. Şu kesin ki özellikle belediyelerin vermiş olduğu yüz binlerce bursla ilgili ortada ciddi bir sıkıntı var. Bunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Çelik burslarla ilgili engeller konusunda önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacağını bildirdi.


15 yıl önce