|

CHP-Schulz kol kola

Her fırsatta Türkiye’yi yabancılara şikayet eden CHP şaşırtmadı. Tescilli Türkiye ve Erdoğan düşmanı Martin Schulz, ana muhalefet partisine kucak açtı. CHP, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin startını Schulz’un partisi SPD genel merkezinden verecek.

Yeni Şafak
04:00 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP-Schulz kol kola
CHP-Schulz kol kola

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Türkiye karşıtı söylemleri ve siyaseti dizayn çabası ile bilinen SPD lideri Martin Schulz kucak açtı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin 2019 seçimlerinin startını Almanya’dan verecek. Özel, Almanya’da 9 Eylül’de Schulz’un partisi SPD’nin genel merkezinde partisinin 2019 stratejisini ve seçim çalışmalarını anlatacak.

CHP’ye genel merkezlerini tahsis eden Schulz’un partisi SPD, son dönemlerde Türkiye karşıtı söylemleri ile dikkati çekiyor. SPD genel başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, “Türkiye Cumhurbaşkanı’na belirli bir müddet vermeliyiz. Eğer Sayın Erdoğan Alman tutukluları derhal serbest bırakmazsa, Avrupa Birliği’nin (AB) Gümrük Birliği’nin genişletilmesi için Türkiye ile müzakereleri kesmesi gerekir” diyerek Türkiye’yi tehdit etmişti.

MÜZAKERLERİN SONLANDIRILMASINI İSTİYOR

Schulz, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini Avrupa Birliği’nin gündemine getirmek istediğini belirterek, bu süreçte Türkiye’ye ödenen mali yardımların da dondurulması gerektiğini kaydetmişti. Türkiye’yi sık sık ekonomik yaptırımla tehdit eden Schulz, “Ben başbakan olursam Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sona erdiririm. Artık kırmızı çizgi aşıldı” demişti.


“TÜRKİYE’Yİ İŞGAL EDECEK DEĞİLİZ”

SPD’nin Eski Genel Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, “Türkiye’yi işgal edecek değiliz” ifadelerini kullanarak, Erdoğan için de “Uzun süre ona karşı mantıklı bir tutum sergilemeye çalıştık. Bazen belki de onu çok fazla dikkate almamak daha iyi” şeklinde konuşmuştu.

ANA MUHALEFET ŞAŞIRTMADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Alman Focus dergisine verdiği ihanet dolu skandal söyleşide, 2019 yılında Erdoğan’ı devirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek “Demokrasiden yana olan bütün güçleri bir araya getireceğiz ve Erdoğan’ı iktidardan indireceğiz. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz” demişti. Her fırsatta Türkiye’yi yabancı ülkelere şikayet eden Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin seçim startını Almanya’dan verecek olması şaşırtıcı olmadı.

#Almanya
#Schultz
#CHP
7 yıl önce