|

CHP şehit yakınına küfreden İyi Parti'li Lütfü Türkkan'a sahip çıktı: Provokasyon var

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit ağabeyine küfretmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan'a bir kelime bile tepki göstermeyen Öztrak, "Provokasyon var, savcılar provokasyonla ilgili soruşturma açtı mı?" diyerek mağdur şehit yakınını suçladı.

17:04 - 8/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 17:31 - 8/11/2021 Pazartesi
DHA
​CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak
​CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı bitiminde CHP'li Öztrak basın toplantısı düzenledi.

Öztrak'a, "İYİ Parti'nin, Lütfü Türkkan kararını nasıl değerlendiriyorsunuz; tepkiler üzerine grup başkanvekilliğinden istifa etti. Sizce bu adım yeterli mi?" sorusu soruldu.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA


Türkkan'a bir kelime bile tepki göstermeyen Öztrak, "Provokasyon var, savcılar provokasyonla ilgili soruşturma açtı mı?" diyerek mağdur şehit yakınını suçladı.




'PROVOKASYON VAR' DEDİ ŞEHİT YAKININI SUÇLADI

Öztrak, "Önce şunu söyleyeyim bu işte ağır bir provokasyon olduğu açık. İzmir’de yaşayan bir vatandaş, kalkıyor Meral Hanım'ın gezisi için özel olarak oraya geliyor. Bu hayatın olağan akışına uyan bir durum değil. Artık hepimizin bu tür provokasyonlara karşı çok daha dikkatli olması gerek. Konuyla ilgili süreç İYİ Parti’de yürümektedir. Kendilerinin takdiri ile de gerekenler yapılmaktadır. Burada şu soruyu sormak istiyorum; provokasyonla ilgili cumhuriyet savcıları herhangi bir soruşturma açmış mıdır?" ifadelerini kullandı.


#CHP
#İYİ PARTİ
#FAİK ÖZTRAK
#Lütfü Türkkan
2 yıl önce