|

CHP'de aday krizi: Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanıyor

CHP'nin genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra girdiği tüm seçimleri kaybetmesine rağmen bir türlü istifa etmeyen Kılıçdaroğlu, yine bir seçim arefesinde parti içindeki muhaliflerin 'kazan kaldırması'yla karşı karşıya. CHP'nin Türkiye'deki en önemli kalesi olan İzmir'de halen adayını açıklayamayan ve parti tabanını bölen Kılıçdaroğlu şimdi de İstanbul deyince akla gelen ilk CHP'lilerden biri olan Sarıgül'ün istifasıyla zorda. Kılıçdaroğlu'nun tüm bu süreci nasıl atlatacağı merak ediliyor.

Sertaç Aksan
13:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 13:04 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu ve Sarıgül arasında yaşananların CHP'de gelecek günlerde nasıl bir etkiye neden olacağı  merakla bekleniyor.
Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu ve Sarıgül arasında yaşananların CHP'de gelecek günlerde nasıl bir etkiye neden olacağı merakla bekleniyor.

Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin adayları saha çalışmalarına başlarken, CHP'de önce küçük yerlerde başlayan aday krizi İzmir ve İstanbul'da yaşanan son gelişmelerle yeni bir boyut kazandı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu sallamaya başladı.

Seçim atmosferine girildikten sonra Türkiye'de bir çok il örgütünün istifasıyla sarsılan CHP'de gösteriler bir süre sonra parti genel merkezine sıçradı. Parti önünde Kılıçdaroğlu aleyhine toplanan imzaları, oturma eylemleri takip etti.

Kendi partisini bölen başkan: İzmir'de sular durulmuyor

CHP'nin Türkiye'deki en önemli kalesi olarak bilinen İzmir'de son yaşananlar partinin ağır toplarının da sabrını taşırdı.

  • İzmir'de adayın bir türlü açıklanmaması ve daha önce aday olmayacağını açıklayan eski başkan Aziz Kocaoğlu'nun 'yeniden adayım' demesi İzmir'deki krizin ne denli derin olduğunu gözler önüne serdi.

Kocaoğlu'na ilk etapta randevu vermeyen ancak daha sonra görüşmek zorunda kalan Kılıçdaroğlu'nun İzmir için aday göstermek istediği adayların parti tabanında da ciddi tepkilere neden olduğu biliniyor.

Sarıgül de kazan kaldırdı

CHP'de kazan kaldıran milletvekilleri, parti yönetiminden simge isimleri, teşkilat mensupları ve başkan adaylarına son olarak Mustafa Sarıgül eklendi.

  • Şişli'de daha önce uzun yıllar CHP'den belediye başkanlığı yapan ve başkan olduğu dönemde de sonrasında da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yıldızı barışmayan Mustafa Sarıgül'ün istifası tüm bu sürecin son damlası oldu.

"CHP'nin öz evlatlarına başka ilçeler teklif ediyorlar" diyerek Kılıçdaroğlu'nu doğrudan hedef alan Sarıgül, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde aday olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun ne yapacağı merak konusu

Genel Başkan olduğu gününden bu yana 9 yılda 9 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun tüm bu yaşananların ardından nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart'ta 10. mağlubiyetini alsa da, kendisine karşı gelen sesleri partiden uzaklaştırarak yoluna devam edeceği kuvvetli ihtimal olarak öne çıkıyor.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Aziz Kocaoğlu
#Mustafa Sarıgül
5 yıl önce