|

CHP’de delegenin iradesi gasp edildi

Ana muhalefet partisinde PM toplantısında belediye başkan adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesi kararlaştırıldı. Bu karar PM’de sert tartışmalara neden oldu. Muhalefet, “Yönetim kendini yeniden taban, üye ve delege iradesinin üzerine koyuyor” tepkisi geldi.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:19 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Tabanın beklentisine rağmen 31 Mart adaylarını eğilim yoklaması ile belirleme kararı alan CHP’de ön seçim krizi patladı.

Yerel seçimler için 252 adayını açıklayan CHP'de, önceki gün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında adayların zaman darlığı bahanesiyle ön seçim yerine eğilim yoklaması ile belirlenmesi kararı alındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PM'den bu konuda yetki aldığı toplantıda sert tartışmalar yaşandı. Ön seçim yapılmasını isteyen bazı PM üyeleri eğilim yoklaması kararına tepki gösterdi. Ön seçim yapmayarak muhaliflerin önünün kesilmesinin yolunun açıldığını belirten bazı PM üyeleri, "Bu suça ortak olmayacağız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

SEÇİM BAHANESİNİN ARKASINA SIĞINDILAR

PM içerisinde dillendirilen tepkiler tabana da yansıdı. Ön seçim yapılmamasını eleştiren muhalefet, 24 Haziran'dan sonra da kurultay çağrılarına kulak tıkandığını hatırlattı. Tabanın değişim talebinin, eleştirilerinin en yetkili organ olan kurultayda konuşulmadığını bunun için de seçimin bahane edildiği vurgulandı.

MUHALEFET TEPKİLİ

Tabanın sesinin dinlenmediğini belirten muhalefet, ön seçim yapılmamasına, "Kurultaydan korkan ekip şimdi de ön seçim yapmayarak kendini yeniden taban, üye ve delege iradesinin üzerine koyuyor" ifadeleri ile tepki gösteriyor.

İNCE RANDEVU İSTEDİ

Öte yandan, Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’ndan randevu talebinde bulundu. İnce’nin, bazı belediyelerle ilgili görüşlerini aktarmak üzere randevu istediği ve olumlu yanıt aldığı öğrenildi.

#CHP
#DelegeYerel Seçim
5 yıl önce