|

CHP’de ırkçılık yarışı

Kamuoyu mültecilerin yemeğini kesen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı tartışırken İzmir Kemalpaşa’dan benzer bir adım geldi. AK Parti’den CHP’ye geçen ilçede Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Suriyeli mülteciler için “Gidin siz buradan. Belediyeden asla yardım yapmayacağız. Ne işleri var burada” ifadelerini kullandı.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 02:02 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Rıdvan Karakayalı
Rıdvan Karakayalı

31 Mart mahalli seçimleri boyunca her fırsatta savaş nedeniyle ülkelerini terketmek zorunda kalan ve Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecileri hedef alan açıklamalarda bulunan CHP’li belediyelerin arasına biri daha eklendi. İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, mahalli bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Suriyeli mültecileri hedef aldı.

NE İŞLERİ VAR BURADA

Parti binasının yanındaki Suriyeli esnafı hedef göstererek nefret söylemi kullanan Karakayalı, “Suriyeli’nin olmadığı bir yer mi var? Herhalde belediyeden yardım yapılıyor. Bir kere Suriyeli, Arapça levha kalmayacak. Bütün şeyleri iptal edilecek, gönderilecek. Kardeşim gidin siz buradan. Belediyeden asla yardım yapmayacağız. Benim partinin yanında Arapça levhalı bakkal dükkanı var. Vergisi olmadıktan sonra kapatacağız. Suriye’de savaş bitti. barış geldi. Kusura bakma kendi memleketlerine gitsinler. Ne işleri var burada” ifadesini kullandı.

AŞEVİNE KİLİT VURULMUŞTU

31 Mart'ta seçimi kazanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ilk icraatı da 'ırkçılık' olmuştu. Suriyeli mültecilere yapılan yemek yardımını kesen Özcan, aşevinin kapısına da kilit vurmuştu.

FAZLA UZADI!

"Bu misafirlik fazla uzadı" diyen Özcan, "Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım" demişti.

#CHP
#Bolu
#Tanju Özcan
#Rıdvan Karakayalı
5 yıl önce