|

CHP’de İzmir problemi

Kılıçdaroğlu, 30 Nisan’da ortaklarıyla miting düzenlediği İzmir’e yarın yeniden gidiyor. Özellikle “Kemalizm’i ırkçılık” olarak niteleyen ve FETÖ’cüleri işe alma sözü veren Yüksel Taşkın’ın ilk sıradan aday yapılmasının teşkilatları rahatsız ettiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, bu kez tek başına İzmir’e giderek teşkilatın gönlünü almaya çalışacak.

Mehmet Güney
04:00 - 9/05/2023 Salı
Güncelleme: 02:22 - 9/05/2023 Salı
Yeni Şafak
Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu.
Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu.

30Nisan’da 5 ortağı ile İzmir’de seçmen karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs öncesi rotasını yeniden bu şehre çeviriyor. Kılıçdaroğlu, yarın (çarşamba) yeniden İzmir’de olacak. Kılıçdaroğlu’nun teşkilat ve ilçe ağırlıklı yeni ziyaretinde liste rahatsızlıklarını aşmayı planladığı belirtildi. İzmir’deki listelerden dolayı teşkilatlarında sıkıntı olduğu ifade edilen İzmir’e özel önlem alan Kılıçdaroğlu’nun bu programla İzmirlilerin gönlünü almayı hedefliyor.

ADAY LİSTELERİNE BÜYÜK TEPKİ VAR

Kılıçdaroğlu, İzmirli seçmenin karşısına bu defa ittifak ortakları olmadan tek çıkması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun ikinci şehir programının ilçe turları ve mini halkla hitaplar şeklinde gerçekleşeceği ifade ediliyor. İzmir’de aday listeleri nedeniyle CHP’ye tepki olarak başka partilere yönelim olduğu belirtiliyor.

AKŞENER’E EV ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i evinde ziyaret etti. İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu,

Meral Akşener ve eşi Tuncer Akşener ile görüştü. Akşener ailesinin Ankara’daki konutunda gerçekleşen ziyarette, her iki lider son gelişmeleri de değerlendirdi.




#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seçim
#İzmir
#Meral Akşener
1 yıl önce