|

CHP’de kriz Yavaş’tan büyüyor

CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart'ta yapılması planlanan iş birliğinde Mansur Yavaş krizi yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş'ı aday göstermek isterken hem CHP tabanı hem de İYİ Parti Yavaş'ın aday olmasını istemiyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 04:10 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mansur Yavaş
Mansur Yavaş

CHP tabanı, Yavaş'ın 2014 seçimlerinde ertesi gün CHP'den istifa ettiğini, yine aynı durumla karşı karşıya kalınabileceğini belirtiyor. İYİ Parti tabanı ise, kendilerinden aday olmak istemeyen bir isme sıcak bakmıyor.

İLÇELERE ODAKLANILDI

31 Mart'a doğru yaklaşırken partiler arasındaki iş birliği de yavaş yavaş netleşiyor. Bu hafta el sıkışan CHP ve İYİ Parti, adaylar üzerinde çalışmalarına devam ediyor. CHP'nin 11 ilde İYİ Parti'ye destek verecekken, İYİ Parti ise 10 ilde aday çıkarmayarak CHP'ye detek olacak. İki parti de ilçelere odaklandı.

ADAY TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Çalışmalar devam ederken, iş birliği sürecinde krizlere neden olan Ankara'da ise şimdi de aday tartışması yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener müzakere sürecinde Ankara konusunda ısrarcı olmuştu. Akşener Yavaş'ı arayarak kendi partisinden adaylık teklif etmiş, ancak Yavaş İYİ Parti'den aday olursa oy kaybı yaşayacağını belirterek teklifi reddetmişti. Yapılan müzakereler sonucunda son Ankara'nın CHP'ye bırakılması kararlaştırılmıştı. İYİ Parti de ise Yavaş'ın sağ tandanslı bir siyasi anlayışı olmasına rağmen Akşener'in teklifini kabul etmediği, genel başkanın teklifini kabul etmeyen bir isme oy verilmek istenmediği konuşuluyor.

#CHP
#Mansur Yavaş
#İYİ Parti
5 yıl önce