|

CHP'de sıra üç büyükşehirde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen bütün eleştirilere rağmen kritik illerde merkez yoklaması ile aday belirlenmesi konusunda Parti Meclisi’nden yetki aldı. 252 adayını açıklayan CHP’de yeni açıklanacak listede İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının da yer alacağı belirtiliyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:23 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istemişti. İki ismin bugün görüşmesi bekleniyor. İnce’nin görüşmede, İstanbul için yaptırdığı anketi Kılıçdaroğlu’na sunması planlanıyor.
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istemişti. İki ismin bugün görüşmesi bekleniyor. İnce’nin görüşmede, İstanbul için yaptırdığı anketi Kılıçdaroğlu’na sunması planlanıyor.

İki grup halinde 252 il ve ilçe belediye başkanını açıklayan CHP’de bir sonraki açıklanacak adaylar arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’in olması bekleniyor.

Üç büyükşehrin adaylarının merkez yoklaması ile yapılacağı belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen bütün eleştirilere rağmen kritik illerde merkez yoklaması ile aday belirlenmesi konusunda Parti Meclisi’nden yetki aldı. 252 adayını açıklayan CHP’de yeni açıklanacak listede İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının da yer alacağı belirtiliyor.

İTTİFAK ORTAKLARINA YAKIN İSİMLER

İYİ Parti ile ittifak arayışlarına başlayan Kılıçdaroğlu bu hafta Saadet Partisi ile de görüşecek. CHP’nin kapalı kapılar ardında da HDP ile görüştüğü belirtiliyor. CHP bu partilere yakın isimleri de aday göstermeyi planlıyor. Böylelikle ittifak yapılmayan illerde de diğer partilerin seçmenlerinin desteğinin alınacağı belirtiliyor. Muharrem İnce’nin ön seçim yapılması halinde aday olacağını söylediği İstanbul’da ise üstü örtülü ittifak yapılacak olan HDP’ye yakın bir isim düşünüldüğü konuşulurken, bir taraftan da sağ kesimden daha çok oy alabilecek bir isim dillendiriliyor.

KARAMOLLAOĞLU İLE RANDEVU

CHP’yi yoğun gündem bekliyor. Yerel seçim hazırlıkları kapsamında aralarında büyükşehir ve illerin de bulunduğu 252 belediye başkan adayını açıklayan CHP’de, ay sonuna kadar yoğun bir gündem bulunuyor. Hafta başında “yerel seçimlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak” amacıyla randevu talebinde bulunan Muharrem İnce ile görüşecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde “ittifak” kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etmesi bekleniyor.

#​CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Muharrem İnce
5 yıl önce