|

CHP'li Aytuğ Atıcı: Kılıçdaroğlu 'Aday olmayacağım' dediği an seçmende heyecan başlar

CHP'li eski milletvekili Aytuğ Atıcı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının seçmende heyecan oluşturacağını belirten Atıcı, kurultay tarihinin açıklanmasının da bu heyecanı artıracağını söyledi. Atıcı, "Genel Başkanımızın yerinde ben olsaydım tüm bunları yaparken 'Ben gemiyi limana yanaştıracağım ama hatalarımdan ders aldım. Bizim yönetim anlayışımız doğru değilmiş, biz yüzümüzü üyeye dönseydik de bu milletvekillerini 8 kişi değil de üyelerimiz belirleseydi.' derdim." ifadelerini kullandı.

14:45 - 27/07/2023 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 27/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li eski milletvekili Aytuğ Atıcı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' çağrısında bulundu.
CHP'li eski milletvekili Aytuğ Atıcı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim hezimetinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları gün geçtikçe büyüyor.

Kurultay zamanı yaklaştıkça ardı ardına açıklamalar yapan CHP'liler, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa yeniden aday olmaması gerektiğini belirtiyor.

CHP'li eski milletvekili Aytuğ Atıcı da Sözcü TV yayınında bu çağrıda bulundu.



'Ben kurultaya götüreceğim ve aday olmayacağım' derdim

Kılıçdaroğlu'nun yerinde kendisi olsaydı ne yapacağını madde madde anlatan Atıcı,
"Sayın Genel Başkanımızın yerinde ben olsaydım 'Gemiyi limana yanaştıracağım'ın manası 'Ben kurultaya götüreceğim ve aday olmayacağım' derdim. Ben bunu dediğim an heyecan başlardı zaten."
dedi.

Milletvekili listesine de tepki gösterdi

Kurultay tarihinin açıklanmasının da bu heyecanı artıracağını söyleyen Atıcı,
"Mahalle, ilçe ve il seçimlerinin özgür ortamlarda yapılmasını sağlardım. Yani süreç devam ederken il, ilçe başkanlarını görevden almazdım. Ya da bu şekilde şüphe ve depresyonu artıracak işleri yapmazdım. Ben eğer genel başkanın yerinde olsaydım tüm bunları yaparken 'Ben gemiyi limana yanaştıracağım ama hatalarımdan ders aldım. Bizim yönetim anlayışımız doğru değilmiş, biz yüzümüzü üyeye dönseydik de bu milletvekillerini 8 kişi değil de üyelerimiz belirleseydi.' derdim."
ifadelerini kullandı.



#Aytuğ Atıcı
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
10 ay önce