|

CHP’li başkana sahte içki baskını

Türkiye onlarca kişinin sahte içkiden ölümünü tartışırken CHP’nin Afyon İl Başkan Yardımcısı İrfan Göktürk’ün de sahte içki ürettiği ortaya çıktı. Göktürk’ün evine baskın düzenleyen jandarma 20 litre sahte viski, 5 litre sahte rakı, 12 litre sahte şarap ve sahte içki yapımında kullanılan aletler ele geçirdi. Osmaniye’de de CHP İl Başkanı Mehmet Aşık’ın iki oğlu önceki gün partiye ait araçta uyuşturucuyla yakalanmıştı.

00:00 - 2/01/2022 Pazar
Güncelleme: 03:04 - 2/01/2022 Pazar
Yeni Şafak
İrfan Göktürk
İrfan Göktürk

CHP her geçen gün yeni bir skandalla gündeme geliyor. CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları Metin Tamer Aşık ile Çetin Aşık’ın CHP’ye ait araçta uyuşturucuyla yakalanmalarının ardından; CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı İrfan Göktürk de sahte içki operasyonunda gözaltına alındı. Jandarma, İrfan Göktürk’ün “evinde sahte alkol üreterek sattığı” bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler adrese baskın düzenledi.

ZEHİR DEPOSU GİBİ EV

  • Yapılan aramada 20 litre sahte viski, 12 litre sahte şarap, 5 litre sahte rakı, 10 litre etil alkol, 90 litre alkol yapımında kullanılan şıra, imalat esnasında kullanılan 3 varil, 4 bidon, şişe kaplama makinesi ve muhtelif malzemeler ele geçirildi.
    Sultandağı’na bağlı Dereçine beldesinin eski belediye başkanı da olan Göktürk hakkında işlem başlatıldı. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz olaydan haberinin olmadığını söylemekle yetindi.

84 kişi öldü

Türkiye genelinde 1-29 Aralık tarihleri arasında sahte içki zehirlenmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybetti. En çok vakanın görüldüğü İstanbul’da sahte içkiden 22 kişi can verdi. İstanbul’u 10 ölümle Mersin izledi.

Gaziantep’te 8, Kahramanmaraş’ta 5, Antalya, Sivas ve Tekirdağ’da 4’er, Sakarya ve Konya’da 3’er, Ankara, Kocaeli, Ordu, Yalova, Erzincan, Aksaray ve Zonguldak’ta 2’şer, Muğla, Adıyaman, Eskişehir, Tokat, Uşak ve Aydın’da da 1’er kişi sahte içkiden öldü.

Torbacılar serbest

  • CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları kentte CHP’ye ait 80 HH 110 plakalı minibüste 158,54 gram metamfetamin cinsi uyuşturucu maddeyle gözaltına alınmıştı.
    Metin Tamer Aşık’ın uyuşturucu ticareti, Çetin Aşık’ın ise uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu ortaya çıkmıştı. Emniyetteki işlemlerinin “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevk edilen Aşık kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#CHP
#Afyon
#Türkiye
#Mehmet Aşık
2 yıl önce