|

CHP'li Mahmut Tanal jandarmayı kovaladı: Askere 'eşkıya' deyip elindeki belgeye el koymaya çalıştı

Muğla'daki Akbelen Ormanları'nda yapılan termik santral için ağaçların katledildiğine ilişkin algı operasyonu başladı. Provokasyonların başını çeken isimlerin arasında yer alan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bölgede GBT (Genel bilgi toplama) ve kimlik kontrolü yapan jandarma personeliyle tartıştı. Jandarmanın elindeki isteyen ve "Fişleme yapamazsınız" diyen Tanal, bu talebi reddedilince personeli hakaretler savurarak kovaladı. İçişleri Bakanlığı, Tanal'ın jandarmaya "eşkıya" demesine ilişkin hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

22:16 - 29/07/2023 ہفتہ
Güncelleme: 00:49 - 30/07/2023 اتوار
Diğer
CHP'li Mahmut Tanal, GBT yapan jandarmayı kovaladı.
CHP'li Mahmut Tanal, GBT yapan jandarmayı kovaladı.

Muğla'nın Milas ilçesinde, yerli linyitten elektrik üreten Yeniköy Kemerköy termik santrallerinin maden sahasının genişletilmek istenmesi CHP ve yandaşları tarafından provokasyon malzemesi yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dahil olduğu sözde çevreci grup, bölgeye giderek eylem başlattı. CHP heyetiyle bölgeye giden Kılıçdaroğlu, umduğunu bulamayıp eylemcilerin hedefi haline geldi.

Mahmut Tanal kimlik kontrolü yapan jandarmanın elindeki kağıdı almaya çalıştı

Bugün de parti adına provokasyonları sürdüren isim CHP'liler Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal oldu. Tanal, bölgede kimlik kontrolü yapan jandarma personeliyle tartıştı.

Jandarma astsubayının, "
İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?"
sözlerine öfkelenen Tanal,
"Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin"
diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı.


Jandarmaya hakaret edip kovaladı

Jandarmanın elindeki belgeyi almaya çalışan Tanal, bölgeden uzaklaşan personeli 'eşkıya' olarak niteledi ve kovalayarak yakalamaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Hukuki süreç başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Tanal'ın jandarma personeline "eşkıya" demesine ilişkin hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,
"Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir 'kanun ordusudur' ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."
ifadelerine yer verildi.


#Mahmut Tanal
#Akbelen
#Muğla
#CHP
#Jandarma
10 ماہ واپس