|

CHP'li Özgür Özel genel başkan adaylığı için ilçe kongrelerini işaret etti: Önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti içerisinden başlatılan 'değişim' hareketinin öncülerinden olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkan adaylığı süreciyle ilgili ilçe kongrelerini işaret etti. "İlçe kongrelerini tamamlamadan öyle bir şey açıklamayacağız." diyen Özel, "Önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Aday olursam benden duyarsınız” dedi.

21:29 - 18/08/2023 Cuma
Güncelleme: 22:27 - 18/08/2023 Cuma
Yeni Şafak
CHP Grup Başkanı Özgür Özel
CHP Grup Başkanı Özgür Özel

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden kendisine yöneltilen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayıp 'koltuğu bırakmıyorum' mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'na karşı isyan bayrağı açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Zoom üzerinden 'darbe' toplantıları düzenledi. Partideki delege yapısı nedeniyle genel başkanlık iddiasından vazgeçen İmamoğlu, yerel seçimlerde İstanbul'a aday olacağını açıkladı.

Değişim çıkışlarını sürdüren Özgür Özel'in ise adaylığı açıklamaya hazırlandığı iddia edildi. Adaylığına ilişkin Medyascope'a konuşan Özel, ilçe kongrelerini işaret etti.

"Önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız"

Özel, tutum belgesinin ne zaman açıklanacağına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

"İlçe kongrelerini tamamlamadan öyle bir şey açıklamayacağız. Bu konuda önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Tutum belgesi genel konularla ilgili bir belge olacak. Aday olup olmayacağım anlamına gelmez. Aday olursam benden duyarsınız."



#Özgür Özel
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ekrem İmamoğlu
#CHP
9 ay önce