|

CHP'li Topuz: Sevigen derhal istifa etmeli

CHP Grup Başkanvekili Topuz, Sevigen'in derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 19/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'li Topuz: Sevigen derhal istifa etmeli
CHP'li Topuz: Sevigen derhal istifa etmeli

CHP'li Ali Topuz bir basın toplantısı düzenledi. CHP Grup Başkanvekili Topuz, "Mehmet Sevigen derhal istifa etmeli" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifa ettirilmesinin yetmeyeceğini, partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyleyerek, "Sevigen'in kendini savunmak için CHP bayrağını, altı okunu dekor olarak kullanması saygısızlık ve kendini bilmezliktir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Sevigen'e sahip çıkan parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Sevigen'le ilgili ortaya çıkan 1 milyon 120 bin dolarlık kar payı sözleşmesi iddiasının CHP adına çok büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Topuz, bu olayın 'komplodur, senaryodur' denilerek geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Mehmet Sevgien'in davranışlarından ve tutumundan daha vahim olanının parti üst

yönetiminin bu olay karşısındaki duyarsızlığı, sessizliği ve korumacı yaklaşımı olduğunu belirten Topuz, bugüne kadar CHP'de buna benzer bir durumu hiç görmediğini kaydetti.

Topuz, "Onun için içim yanıyor, çok üzülüyorum ve de çok utanıyorum. Hiç kimsenin CHP'lileri böyle bir duruma sokmaya ve utandırmaya hakkı yoktur. Sevigen'in kendini savunmak için CHP bayrağını, altı okunu dekor olarak kullanması saygısızlık ve kendini bilmezliktir" dedi.

Topuz, CHP Genel Başkanı'nın bu olaya el koyarak gereğini yapması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Mehmet Sevigen vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir. İstifa ettirilmek yetmez. Mehmet Sevigen partiden uzaklaştırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki hiç kimse çamura ve pisliğe yakın olmak istemez."


“İSTİFADA BUGÜNE KADAR GEÇ KALINMIŞTIR”

Öte yandan CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifa etmesi gerektiğini belirterek, istifada bugüne kadar geç kalındığını söyledi.

Ağyüz, Mecliste gazetecilerin Mehmet Sevigen hakkındaki iddialara ilişkin soruları cevaplandırdı.

Seçim ortamında her siyasetçinin partisinin menfaatlerini korumak zorunda olduğunu vurgulayan Ağyüz, “Bu seçim ortamında siyasetçi, yanlış yapmamak zorundadır. Etik olmayan davranış içinde bulunan milletvekilleri de bu sorumluluğu taşıyarak gereğini kendileri yapmalıdır. İstifayı, bugüne kadar geç kalmış olarak görüyorum” diye konuştu.

Diğer milletvekillerinin de konuya çok tepkili olduğunu ifade eden Ağyüz, “Seçim öncesi partimize zarar vermemek için daha fazla konuşmak istemiyoruz. Geç kalmış bir istifa. Bugün veya yarın gerçekleştirmek durumunda kalmalıdır” dedi.

Ağyüz, istifa olmaması halinde nasıl bir tavır takınacağına ilişkin soruya da “29 Mart bizim için çok önemli. O nedenle partimize yara açacak hiçbir davranışta bulunmak istemiyoruz. Onun için 29 Marta kadar ağzımızı bantladık. Ama bu konu çok ciddi ve ağırlıklı olduğu için, 'muhatabın gereğini yapacağına inandığımı' söylemekle yetiniyorum. Diğer konular partime zarar verir. Ama bu zararı göğüslemek durumunda kalamam” karşılığını verdi.

15 yıl önce