|

CHP'li Veli Ağbaba: Davutoğlu keşke ayrı listeden girseymiş de herkes oy oranını görseymiş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözleriyle ilgili konuştu. Ağbaba, "keşke ayrı listeden girseymiş herkes de oy oranını görseymiş. Bizim arzumuz da oydu; farklı listelerden girerek herkesin oy oranının da belli olması gerekiyordu." dedi.

17:41 - 1/08/2023 Salı
Güncelleme: 17:52 - 1/08/2023 Salı
Yeni Şafak
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözleriyle ilgili konuştu.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözleriyle ilgili konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listesinden girmenin bir hata olduğunu söyleyip,
"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti."
diye konuştu. İYİ Parti ile pazarlık yaptığını da anlatan Davutoğlu, "Her şeyi denedim. Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım dedim. 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakârlık yaptım." itirafında bulundu.

CHP'li Ağbaba: Keşke ayrı listeden girseymiş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Davutoğlu'nun sözlerine yanıt verdi.



“Seçim geçti ama keşke böyle bir pişmanlık yaşamasaymış Davutoğlu, keşke ayrı listeden girseymiş herkes de oy oranını görseymiş." diyen Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:


"İttifak ortağımızla ilgili çok yorum yapmayı doğru bulmam ama bizim arzumuz da oydu; farklı listelerden girerek herkesin oy oranının da belli olması gerekiyordu. Burada herkes şahit ki en çok fedakarlığı Davutoğlu değil CHP yapmıştır. Fedakarlık aranıyorsa listelere bakmak mümkün. Kutlanması gereken birisi varsa da CHP’nin örgütüdür.”



#Veli Ağbaba
#Ahmet Davutoğlu
#CHP
#Gelecek Partisi
10 ay önce