|

CHP'nin komisyon oyunu

CHP Meclis Grubu hali hazırda faaliyet gösteren uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını görmezden gelerek yeni komisyon kurulmasını istedi ve AK Parti Grubu’nun uyuşturucuyla mücadeleye karşı olduğu yönünde algı operasyonu yapmaya çalıştı

Fatih Özer
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 02:09 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ (Solda) ve AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu (Sağda)
İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ (Solda) ve AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu (Sağda)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu, Sosyal Hizmetler Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını ve Yeşilay ile 2018 yılında yapılan bağımlılıkla mücadele anlaşmasını görmezden gelerek "Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu" adı altında yeni bir komisyon kurulmasını istedi. Teklif karşısında AK Parti, komisyon kurulsa bile içinin doldurulması gerektiğini belirterek bu konuda CHP yönetimi ile istişare yapılması teklif etti. Ancak teklif CHP tarafından reddedildi. Yapılan oylamada oy çoğunluğuyla komisyonun kurulmamasına karar verildi. CHP, istediği olmayınca AK Parti’nin uyuşturucuyla mücadeleye karşı olduğu yönünde propaganda ve algı operasyonu yapmaya başladı.

AK PARTİ GRUBU HAYATA GEÇİRDİ

Oysa ki geçtiğimiz dönem uyuşturucu, alkol, tütün ve sosyal medya bağımlılığına karşı mücadele edilmesi için İBB Meclisi’ne teklif önergesi sunan AK Parti yönetimiydi. 2018 yılının Mayıs ayında yapılan İBB Meclis oturumunda AK Parti Grubu madde bağımlılığına ilişkin Yeşilay ile ortak bir protokolün imzalanmasını önerdi. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla teklif kabul edildi. Teklifin meclisten geçmesinin ardından 3 ay içerisinde Yeşilay ile ortak protokol imzalandı.

İMAR PLANLARI BİLE ONAYLANDI

2018 yılında AK Parti’nin önerisiyle İBB Meclisi, Büyükçekmece'de 9 bin 945 metrekarelik "Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi" yapılması için imar planlarını oy birliğiyle onayladı. Eski İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, her dönem AK Parti yönetiminin madde bağımlılığı ile mücadele ettiğini vurguladı. Şahan, “Komisyonların çalışma prensibi belediye ile eş zamanlı olarak ilerler. Belediye bir veri ve bilgi verir ise komisyon bunu değerlendir ve inceler” dedi.

  • Başkanlık kurulacak
  • Dünkü toplantıda AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Bu daire başkanlığın altında bütün bağımlılıkla özel departmanların kurulmasını ve sunacağımız teşkilat şemasıyla mecliste sunup karar çıkartacağımızı ülkemize, İstanbul’a ve bütün sosyal medya fenomenlerine duyuruyorum” dedi.
  • İBB veri kopyalama talimatını iptal etti
  • İBB, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun, belediyenin dijital verilerinin kopyalanmasına ilişkin talimatının yürürlükten kaldırıldığını açıkladı. İmamoğlu, göreve başlamasının ardından veri tabanının kopyalanması talimatını vermişti. AK Parti’nin başvurusu üzerine 18 Nisan’da İstanbul 4. İdare Mahkemesi, kopyalama işleminin yürütmesini durdurmuştu. İBB’den yapılan açıklamada, talimatın, gerekçeleri ile ihdas edildiği tarihten itibaren geçerli olmak üzere yürürlükten kaldırıldığı bildirildi ve “Her ne kadar hukuki gerekçeleri yerinde bulmasak da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi ve teftiş kurulu başkanlığımızın, yeniden değerlendirilmesi konusundaki görüşlerine iştirak edilmesine karar verilmiştir“ denildi. İBB, ihtiyaç duyulduğunda yeni bir işlem tesisinin düşünülebileceğini belirtti.



#​CHP
#İBB
#AK Parti
#Meclis
5 yıl önce