|

CHP'nin seçim taahhütleriyle bu ülke batar

CHP'nin taahhütlerinin neye yönelik olduğunun belli olmadığını belirten Maliye Bakanı Şimşek, 'Ya yapacaklar, ya da vatandaşı kandıracaklar' dedi ve ekledi: Diyelim ki yaptılar, bu ülke batar

00:00 - 3/03/2011 Perşembe
Güncelleme: 00:03 - 3/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'nin seçim taahhütleriyle  bu ülke batar
CHP'nin seçim taahhütleriyle bu ülke batar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin seçim taahhütlerine ilişkin olarak, “Ya bu taahhütleri yerine getirmeyecekler, vatandaşı kandırıp seçimlerde oy alacaklar ya da diyelim ki iktidara geldiler ve bu taahhütleri yerine getirdiler; ben 18 yıldır dünya ekonomisini analiz etmiş bir insanım; bu ülke batar' dedi.

200 MİLYARLIK MALİYET...

Bir televizyon programında konuşan Şimşek, CHP'nin vaatleri toplandığı zaman faiz hariç 100-200 milyar lira arasında bir maliyet ortaya çıktığını ifade etti. Şimşek, “(600 ile bin 200 lira arasında maaş vereceğiz) diyorlar. Biz 600'ü çarptık, böldük, eski para ile 100-200 katrilyon gibi rakamlardan bahsediyoruz. Bugün Türkiye'nin toplam bütçesi 312 milyar lira. İçinde maaşlar var, eğitim var, faiz var, sağlık var, her şey var. Türkiye bunu kaldırmaz' dedi.

BU BELADAN ÇOK ÇEKTİK

CHP'nin seçim taahhütlerinin hatırlatılması üzerine de Bakan Şimşek, bu ülkenin “popülizm belasından' çok çektiğini, kendilerinden önce ortalama ömürleri 1,5 yıl olarak 57 hükümet bulunduğunu ve o dönemde hep popülizm üzerine yarışa girildiğini söyledi.

POPÜLİZME DÜŞMEYECEĞİZ

Şimşek, şöyle devam etti: “Biz de bugün popülizm yapabiliriz. Biz de çıkıp bol keseden şu vergiyi sıfırlayalım, herkese maaş bağlayalım, herkese iş bulalım, herkesin kapısına süt bırakalım, mazottan vergi almayalım diyebiliriz ama biz popülizm tuzağına düşmeyeceğiz. Çünkü bu ülke bundan çok çekti.'


Biz beyaz bir sayfayı açtık gelsinler yararlansınlar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Torba Yasa'daki yeniden borç yapılandırma uygulamasından yararlanmak isteyen borçluların 2 Mayıs tarihine kadar yazılı başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Şimşek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük barış projesi ve büyük bir fırsat. Hiçbir şekilde mükelleflerimizi zorlayamayız, ama biz beyaz bir sayfa açmak istiyoruz, gelsinler, yararlansınlar' dedi. Bakan Şimşek, Torba Yasa'da sadece yapılandırma bulunmadığını, herkesin sorununun çözüldüğünü, yasada işçiyi, emekliyi, işvereni, sanatçıyı, üniversiteliyi, çırağı, işsizi, Yeşil Kartlıları, serbest meslek sahiplerini, sanayiciyi, esnafı, genci, özürlüyü, çocuğu, kadını ilgilendiren birçok husus olduğunu vurguladı. Atanamayan öğretmenlerin durumunun sorulması üzerine Şimşek, geçen sene 40 bin öğretmen alındığını, bu sene ve gelecek sene de alımların devam edeceğini belirtti.




13 yıl önce