|

CHP'yi birbirine düşüren sağ aday tartışması

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için sağ kökenli aday arayışına giren CHP'nin içindeki sol kanat kazan kaldırdı. Kendi içinden aday çıkartılmasını isteyen sol kanar ile sağ kökenli adaylara sıcak bakan partiler arasında tartışmalar çıktığı belirtildi.

Yeni Şafak
08:59 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:17 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi

Mahallî seçimlerde, ‘merkez sağ-muhafazakâr’ çevrelerden de oy alma hesabı yapan CHP’nin, ‘sağ kökenli’ aday arayışına girmesi parti içinde tartışmalara yol açtı.

Sağ kökenli aday arayışına partide büyük tepki

Tartışmaların odak noktasında ise İstanbul ve Ankara’da sağ kimlikleriyle öne çıkan isimlerin öne çıkması var. 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin Ankara adayı olan ve CHP içinde o dönemde de tartışmalara yol açan Mansur Yavaş’ın adı 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de geçiyor.

  • CHP yönetimi Ankara adaylığı için henüz net bir isim ortaya koyamazken, Yavaş’ın isminin öne çıkması parti içinde ve tabanında tartışmaya neden oldu. Kulislerde parti yönetiminin Mansur Yavaş konusunda ikiye bölündüğüne yönelik değerlendirmeler yapılırken, parti tabanının ise ‘sağ adaya’ sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Türkiye gazetesinde habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Yavaş’ın adaylığı konusunda olumlu düşüncelere sahip olduğu ifade ediliyor. Yine bazı CHP’li milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na Yavaş’ın MHP ve İYİ Parti tabanından da oy alabileceğini söylediği belirtiliyor. Ancak parti içindeki “sol kanat” olarak bilenen bazı isimlerin Yavaş’ın adaylığına hiçte sıcak bakmadığı ve parti içinden bir isimin Ankara için aday gösterilmesi konusunda Kılıçdaroğlu baskı yaptığı kulislere yansıyan bilgiler arasında. Yine İstanbul’da ismi öne çıkan adaylar da parti içinde rahatsızlıklara yol açtı. Bu isimler CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Konya Milletvekili Abdüllatif Şener. Sağ kimlikleriyle bilinen iki ismin son dönemde İstanbul adaylığı için öne çıkmasının tabanda, “Teşkilattan gelen isimler neden tercih edilmiyor?” tepkilerine yol açtığı belirtiliyor.

#CHP
#yerel seçim
#Mansur Yavaş
#yerel seçim adayları
5 yıl önce