|

CHP'yi şikayet eden BDP'li vekil konuştu

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, katıldığı Sosyalist Enternasyonal toplantısında CHP'yi ırkçılık suçlamasıyla şikayet etme gibi bir girişimde bulunmadığını ve böyle bir şeyin toplantıda gündeminde olmadığını belirtti. Gür, partisinden İdris Baluken'in Birgül Ayman Güler ile ilgili çıkışını da "Güler'in konuşmalarına anlık bir tepki" olarak değerlendirdi.

Cihan
00:00 - 5/02/2013 Salı
Güncelleme: 15:18 - 5/02/2013 Salı
Yeni Şafak
CHP'yi şikayet eden BDP'li vekil konuştu
CHP'yi şikayet eden BDP'li vekil konuştu

Portekiz'in Cascais şehrindeki toplantıdan bu sabah ayrılarak Fransa'ya hareket eden Namzi Gür, telefon yoluyla Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı.

"CHP'yi şikayet edecek misiniz?" şeklindeki soruya cevap veren Gür, "Sosyalist Enternasyonal toplantısında böyle bir şeyi gündeme taşımadım. BDP'nin böyle bir girişimde bulunup bulamayacağını bilemem. Buna partinin yetkili organları karar verecektir. Tek başıma böyle bir karar verme durumunda değilim ve gündemimizde de şu anda böyle bir şey yok." dedi.

CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'e üyeliğini düşürmek için şikayette bulunmanın "olmayacak duaya amin demek" anlamına geleceğini ifade eden BDP'li milletvekili, Kemal Kılıçdaroğlu ile Portekiz'e aynı uçakta geldiklerini ve toplantıda hiçbir şekilde bu konuyu gündeme getirmediğini vurguladı.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken CHP'li Güler'e, "Sizleri Sosyalist Enternasyonal''dan da kovduracağız; merak etmeyin. Hem burada ulusalcılık yapıp hem dünyada solculuk yapamazsınız." şeklinde tepki göstermişti.

11 yıl önce